Чернівці: Субсидія з оплати послуги з управління багатоквартирним будинком

Чернівці: Субсидія з оплати послуги з управління багатоквартирним будинком

27.01.17 10:16 0 523
Постанова Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 №1022 «Про затвердження Порядку визначення граничного розміру витрат на оплату послуги з управління багатоквартирним будинком, виходячи з якого надаються субсидії населенню» дає можливість населенню оформити субсидію на зазначену послугу, граничний розмір витрат на оплату якої залежатиме від мінімальної заробітної плати.

Дія цього Порядку поширюється на управителів багатоквартирного будинку, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), житлово-будівельні (житлові) кооперативи, громади, які проживають у багатоквартирних будинках, гуртожитках та які оплачують послугу з управління багатоквартирним будинком за відповідними цінами або відшкодовують витрати та управління багатоквартирним будинком згідно із затвердженими в установленому порядку внесками/платежами.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату послуги з управління багатоквартирним будинком надаються виходячи з розміру ціни на послугу з управління багатоквартирним будинком для відповідного будинку, але не більше граничного розміру витрат, визначеного відповідно до вимог цього Порядку.

Граничний розмір визначають структурні підрозділи з питань соціального захисту населення за наступною формулою :

де Вгрн – граничний розмір витрат, гривень за 1 кв. метр;

ЗПмін – законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати на відповідну дату, гривень;

0,1 – коефіцієнт середнього по Україні розміру витрат домогосподарств на утримання житла;

48,87 – середній розмір загальної площі житла на одне домогосподарство одержувачів субсидій у багатоквартирних будинках, кв. метрів.

Граничний розмір витрат, визначений за вищезазначеною формулою, збільшується на величину податку на додану вартість або єдиного податку при наданні послуги з управління багатоквартирним будинком управителями, які є платниками відповідного податку.

Граничний розмір витрат в разі зміни на законодавчому рівні встановленого розміру мінімальної заробітної плати або зміни системи оподаткування для відповідного управителя, про що управитель протягом 10-ти днів зобов'язаний проінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, перераховуються.

Управитель протягом двох тижнів з дати підписання договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком або змін до нього повідомляє орган соціального захисту населення про розмір ціни на послугу, визначеної для відповідного будинку, а також надає інформацію про систему оподаткування, на якій він перебуває (загальна чи спрощена), із зазначенням розміру відповідного податку, який він оплачує.

Об'єднання співвласників, кооперативи повідомляють органи соціального захисту населення про розмір внесків/платежів на управління багатоквартирним будинком протягом місяця з дня проведення загальних зборів, на яких прийнято рішення про затвердження розміру внесків/платежів на управління багатоквартирним будинком.

Громадянам, які проживають в багатоквартирних будинках та гуртожитках, в яких створено об'єднання співвласників, у багатоквартирних будинках кооперативів, субсидія для відшкодування витрат на управління багатоквартирним будинком надається виходячи з внесків/платежів на дану послугу, але не більше граничного розміру витрат, визначеного за вищезазначеною формулою.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові розроблені ...
Наступна новина: Впродовж 2016 року ...

КОМЕНТАРІ