Чернівці беруть участь в експерименті,який дозволить знизити тарифи на теплопостачання

Чернівці беруть участь в експерименті,який дозволить знизити тарифи на теплопостачання

27.01.17 09:11 0 461
Чернівці стали одним з пілотних міст, де випробовується нова методологія розрахунків тарифів за теплопостачання. Як повідомив директор КП “Чернівцітеплокомуненерго” Олександр Меленчук, у Національній комісії державного врегулювання енергетики й комунальних послуг розробляється нова методологія формування тарифів.

Методи розрахунків і тарифоутворення будуть здійснюватися за європейським принципом. В експерименті беруть участь сім міст України: Вінниця, Житомир, Полтава, Харків, Чернівці, Луцьк. Якщо нова методологія матиме успіх, цей тариф застосують для всієї України.

“Будемо працювати таким чином, щоби знизити тариф, – каже Олександр Меленчук. – Для цього залучається мотиваційна складова. Наприклад, у нас є 700 працівників, але вони не зацікавлені працювати, щоби зменшувати тариф. А якщо працівник буде працювати таким чином, що споживання газу в будинках зменшиться, то зекономлена різниця піде йому на премію. Те саме стосується мешканців. Якщо будинок мав використати п'ять гігокалорій, а він використав чотири, то ці гігакалорії будуть надані у подальшому як мотиваційна частина для мешканців».

Експеримент триватиме до кінця 2017 року. За словами Олександра Меленчука, він не працюватиме належним чином без модернізації мережі теплопостачання.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У міськраді працюють над ...
Наступна новина: У прокуратурі Вінницької ...

КОМЕНТАРІ