Прокуратурою Закарпаття оголошено про підозру «фейковому» дипломату,який намагався провезти через кордон під виглядом дипломатичного вантажу 5 685 блоків тютюнових виробів     Прокуратурою Закарпатської області повідомлено про підозру у самовільному присв

Прокуратурою Закарпаття оголошено про підозру «фейковому» дипломату,який намагався провезти через кордон під виглядом дипломатичного вантажу 5 685 блоків тютюнових виробів Прокуратурою Закарпатської області повідомлено про підозру у самовільному присв

27.01.17 08:56 0 488
Прокуратурою Закарпатської області повідомлено про підозру у самовільному присвоєнні владних повноважень, поєднаним із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь та використанням завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 353, ч. 4 ст. 358 КК України) «фейкововому» працівнику Посольства України в Словаччині, який намагався перевезти через кордон велику партію тютюнових виробів. Нагадаємо, що йдеться про події травня 2016 року, коли на пункті пропуску "Лужанка" на українсько-угорському кордоні під виглядом дипломатичного вантажу контрабандисти намагалися вивезти з України велику партію тютюнових виробів.

Тоді митники запідозрили наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака) й почали наполягати на огляді. Вони зв'язалися з Міністерством закордонних справ України і після отримання дозволу на огляд мікроавтобуса виявили 5 тисяч 685 блоків сигарет вартістю 620 тис грн. Сигарети й мікроавтобус були вилучені.

Через відсутність по місцю проживання самого удаваного дипломата і зважаючи на те, що він жодного разу не з`являвся за викликом прокурора на проведення слідчих дій, підозру вручено його рідному брату.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 353 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років; ч.4 ст. 358 - обмеженням волі на строк до двох років.

Прес-служба прокуратруи Закарпастької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Вінничині валерій ...

КОМЕНТАРІ