На Тернопіллі 48% звернень до ОДА – з питань соціального захисту

На Тернопіллі 48% звернень до ОДА – з питань соціального захисту

27.01.17 14:04 0 479
Упродовж 2016 року до обласної державної адміністрації надійшло 3095 звернень. Це на 352 більше, або на 11,4%, ніж у 2015 році. Про це повідомила начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Людмила Сух.

«З них: 148 – колективних, питома вага яких становить 4,8%, позитивно вирішено 1329 звернень громадян (43%). Найбільша частка зареєстрованих звернень надійшла від мешканців Бучацького, Гусятинського, Теребовлянського, Тернопільського районів та міста Тернополя. Слід зазначити, що завдяки проведеним організаційним заходам суттєво зменшилася кількість повторних звернень – з 312 одиниць у 2015 році до 107 упродовж 2016 року», - зазначила Людмила Сух.

За її словами, тематична спрямованість звернень чітко відображає реагування людей на зміни, що відбуваються у суспільно-економічному житті, а також прийняття відповідних законодавчих актів. У цьому контексті особливістю стало значне зростання кількості звернень щодо соціального захисту (надання матеріальної допомоги та допомоги на лікування, отримання соціальних виплат і призначення субсидій) – 1531 звернення громадян або 48%. Найбільше їх надійшло від мешканців Підволочиського, Теребовлянського, Тернопільського районів та міста Тернополя; врегулювання земельних відносин (відповідно до чинного законодавства більшість цих питань повинні вирішуватись у судах), виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції на сході України, а також розроблення та затвердження проектів землеустрою – 502 звернення або 16,2 відсотка. Найбільше ця проблема турбувала жителів Теребовлянського, Тернопільського районів та міста Тернополя; житлово-комунального господарства (висока вартість житлово-комунальних послуг та ремонт місцевих доріг) – 165 звернень або 5,3відсотка. Найбільше надійшло листів від жителів міста Тернополя; постійно значною є кількість звернень з питаньзабезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, а також діяльності об'єднань громадян, релігії та міжконфесійних відносин по 136 звернень або 4,4 відсотка. Значна частка таких звернень надійшла від жителів Бучацького, Гусятинського районів та міста Тернополя.

306 звернень знаходиться на особистому прийомі до керівництва обласної державної адміністрації. Найбільше звертались жителі із Бучацького, Теребовлянського, Тернопільського районів та міста Тернополя.

Довідково: За звітний період до органів виконавчої влади всіх рівнів та органів місцевого самоврядування області надійшло 128069 звернень громадян, у тому числі 65002 надійшли поштою та 63067 - на особистому прийомі. Це на 8924 або на 7% звернень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Позитивно вирішено 94603 звернення або 73%.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Вінницької ...
Наступна новина: В Луцьку сімей,які ...

КОМЕНТАРІ