Тернопілля: в ОДА підписано Територіальну угоду,що регулюватиме основні принципи і норми реалізації соціально-економічної політики та трудових відносин в області

Тернопілля: в ОДА підписано Територіальну угоду,що регулюватиме основні принципи і норми реалізації соціально-економічної політики та трудових відносин в області

27.01.17 10:09 0 445
Територіальну угоду про регулювання соціально-економічних і трудових відносин в області на 2017-2018 роки підписали голова обласної державної адміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, голова Організації роботодавців в Тернопільській області Олег Караванський та голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний 24 січня.

«Ми розуміємо, що розвиток області може бути лише комплексним. Про соціальний розвиток можемо говорити лише тоді, коли тут будуть працювати підприємства, які забезпечать робочі місця, люди будуть захищені і зможуть отримувати гідну заробітну плату. А бізнес - відповідальним до соціальних зобов`язань і сплати податків. Якщо за таким принципом всі разом будемо працювати, то це дасть поштовх для розвитку області. Тоді ми можемо стати провідною областю в питаннях динамічного розвитку. А це залежить від кожного нас», - наголосив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Очільник краю наголосив, що угода покликана розпочати нові взаємостосунки щодо форм соціально-економічної політики в області, розвитку національної економіки, і найголовніше – створити належні умови для праці.

«Однією з ключових форм демократичного суспільства є соціальний діалог. Він покликаний задовільнити інтереси всіх сторін: роботодавців - в отриманні прибутку, найманих працівників – гідної заробітної плати і соціального захисту, а держави - в досягненні економічного зростання. І саме через колективні договори і угоди можна забезпечити інтереси всіх сторін. Я сподіваюся, що повноцінне виконання цієї угоди всіма учасниками сприятиме досягненню триєдиної мети – економічного розвитку краю, покращення добробуту населення і досягнення злагоди в суспільстві», - зазначив Андрій Присяжний.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ