Степан Барна: Перш за все - ефективність використання бюджетних коштів

Степан Барна: Перш за все - ефективність використання бюджетних коштів

27.01.17 09:37 0 455
Голова обласної державної адміністрації Степан Барна звернувся до Управління західного офісу Державного аудиторської служби України в Тернопільській області та до Головного Управління Національної поліції в Тернопільській області з проханням провести ревізію на об`єктах, ремонт та реконструкцію яких проводять за кошти Державного фонду регіонального розвитку та за кошти з державної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Про це він повідомив під час засідання колегії 24 січня.

«Це зроблено з метою вивчення законності, правильності та ефективності використання бюджетних коштів», - наголосив Степан Барна.

Загалом, під час сесії особливу увагу звернули на питання боротьби з корупцією.

Як поінформував заступник начальника УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НП України Віталій Ореховський, впродовж 2016 року за матеріалами Управління захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про відкриття 10 кримінальних проваджень за фактами неправомірної вигоди, з яких 2 правопорушення вчинені посадовими особами органів влади та управління, 1 працівником суду. По 8 кримінальних провадженнях, внесених до ЄРДР правопорушникам оголошено підозру.

«В результаті вжитих заходів викрито протиправну діяльність 13 осіб, яким оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, пов'язаного з неправомірною вигодою, в тому числі начальникові Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області, сільському голові, депутату Тернопільської міської ради та голові районного суду. Загальна сума встановлених протягом 2016 року фактів отриманої неправомірної вигоди, за якими осіб повідомлено про підозру складає понад 541 тис. грн. або в середньому 49,2 тис. грн. отриманих однією особою.

Слідчими правоохоронних органів закінчено досудове розслідування та направлено до суду з обвинувальним актом 8 кримінальних проваджень за фактами одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою затримано ...
Наступна новина: Чернігів: У лютому-березні ...

КОМЕНТАРІ