У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

27.01.17 12:19 0 503
22 січня відзначається День Соборності України. З цієї нагоди у нашому місті відбулися заходи. Розпочалися вони з покладання квітів до пам'ятників борцям за волю і незалежність України, Голові Української Центральної Ради УНР Михайлу Грушевському, пам'ятних знаків генералу Алмазову та літунам УНР. Міський голова Микола Романюк взяв участь у покладанні квітів до пам'ятника борцям за волю і незалежність України на Київській площі.

В обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбулося театралізоване, мистецьке дійство, приурочене 98-й річниці проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР, яке показало основні історичні віхи України на шляху до своєї державності. В урочистостях взяли участь міський голова Микола Романюк, його заступник Андрій Киця, перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Степанцов, представники органів місцевого самоврядування, духовенство та громадськість міста. Розпочалися урочистості спільним виконанням Гімну України.

Також цими днями у бібліотечних установах міста організовані тематичні виставки літератури, що висвітлюватимуть історичні події, пов'язані з боротьбою українського народу за свою державність, відбудуться конференції, літературні читання, години, присвячені Дню Соборності України.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Творчо обдаровані діти ...
Наступна новина: На Вінниччині працівники ...

КОМЕНТАРІ