У Луцьку впроваджуватимуть проект «Профілактика ВІЛ/СНІДу та підтримка соціально-психологічного здоров’я в Україні - робота з громадою за “Програмою “15”»

У Луцьку впроваджуватимуть проект «Профілактика ВІЛ/СНІДу та підтримка соціально-психологічного здоров’я в Україні - робота з громадою за “Програмою “15”»

27.01.17 14:14 0 871
«Український фонд «Благополуччя дітей» у співпраці з Луцьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Службою у справах дітей та Управлінням освіти Луцької міської ради за фінансової підтримки Bread for the World – Protestant Development Service й МЗС ФРН розпочинає нову фазу впровадження проекту «Профілактика ВІЛ/СНІДу та підтримка соціально-психологічного здоров'я в Україні - робота з громадою за “Програмою “15”» у м. Луцьку.

24 січня 2017 р. в Центрі надання адміністративних послуг 0 14.00 год. відбудеться прес-конференція для журналістів ЗМІ щодо старту нової фази «Програми 15» в територіальній громаді м. Луцька. Учасниками цього циклу зустрічей стануть прийомні родини, батьки-вихователі й діти із дитячих будинків сімейного типу, родини опікунів та піклувальників, родини, які взяли опіку над дітьми та усиновили дітей-сиріт.

Програма «15» - це ефективна сучасна технологія групової роботи з підлітками та їх батьками (чи особами, які їх замінюють), метою якої є створення умов для підвищення якості життя та запобігання розповсюдження соціально-небезпечних явищ і захворювань (ВІЛ-інфекції, ІПСШ, алкоголізму та наркоманії) у суспільстві.

Програма «15» передбачає участь у ній значимого для підлітка оточення, оскільки неможливо уявити ефективну профілактичну програму без залучення підтримуючого середовища, яке складається з сім'ї, друзів і знайомих, педагогів і громади в цілому. Програма «15» - це унікальна комплексна програма для громади, в якій у рівних умовах підлітки та значущі для них дорослі обговорюють 15 різнопланових тем, пов'язаних із збереженням здоров'я, формуванням відповідальної та безпечної поведінки, підвищенням навичок безконфліктного спілкування.

Переваги Програми «15»:

1. Актуалізація сімейних та соціальних зв'язків.

2. Довготривалий вплив (15 зустрічей по 3 години).

3. Гендерний підхід у підборі учасників та тренерів (окремо працюють групи дівчат, хлопців, мам та тат (прийомних батьків чи опікунів)).

4. Спрямованість програми на громаду.

5. Обговорення тем актуальних для життя та здоров'я кожної людини.

6. Набуття навичок, необхідних для збереження здоров'я та успішної комунікації.

В Україні пілотування програми на протязі двох попередніх років проходило на базі шкіл №1, 22 та №23 м. Луцька, а такожчотирьох шкіл із м.Черкаси та м.Канів.

На захід запрошені:

Координатор програми у м. Луцьку – голова обласної філії Українського фонду «Благополуччя дітей», доцент СНУ ім.Лесі Українки Петрович Валерій Степанович.

Контакти: тел. 050 605 65 47, 096 27 200 27, e-mail: petrovichv@ukr.net

Директор Луцького міського ЦСССДМ Галан Ліна Вікторівна

Начальник служби у справах дітей Шульган Федір Пилипович

Провідний фахівець Волинського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Жабченко Олена Борисівна

Тренери програми: Оксана Закусило, Андрій Здіховський, Олександр Остапьовський, Інна Федорчук, Лариса Никитюк

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку сімей,які ...
Наступна новина: На Тернопіллі зекономлена ...

КОМЕНТАРІ