Розпочато переговори з питань організації співробітництва між містом Луцьком і селом Підгайці Луцького району

Розпочато переговори з питань організації співробітництва між містом Луцьком і селом Підгайці Луцького району

27.01.17 10:08 0 505
Депутати зібралися на чергову 18-у сесію міської ради. Сформувавши порядок денний, вони розглянули питання про забезпечення вивчення, оцінки та громадського обговорення пропозиції Підгайцівської сільської ради Луцького району про початок переговорів з питань організації співробітництва. Заступник міського голови Сергій Григоренко у своєму виступі аргументував важливість прийняття цього рішення для обох територіальних громад та розповів, що воно буде проміжним етапом на шляху до співробітництва.

Адже відповідно до статті 6 Закону України “Про співробітництво територіальних громад” у разі отримання пропозиції від суб`єкта співробітництва про початок переговорів з питань організації співробітництва сільський, селищний, міський голова за рішенням сільської, селищної, міської ради забезпечує протягом 60 днів з дати надходження пропозиції її вивчення, оцінку виконавчими органами сільської, селищної, міської ради щодо відповідності потребам територіальної громади, а також проведення громадського обговорення такої пропозиції, після чого вона подається на розгляд відповідної ради для прийняття рішення про надання згоди на організацію співробітництва, чи відмову та делегування представника (представників) до комісії.

На виконання вищевказаної норми закону, у зв`язку з отриманням пропозиції Підгайцівської сільської ради Луцького району про початок переговорів з організації співробітництва між територіальними громадами Підгайцівської сільської ради та Луцької міської ради, запропоновано прийняти рішення Луцької міської ради “Про забезпечення вивчення, оцінки, та громадського обговорення пропозиції Підгайцівської сільської ради Луцького району про початок переговорів з питань організації співробітництва”.

Прийняття рішення дає підстави міському голові забезпечити в межах встановленого законом строку вивчення, оцінку виконавчими органами міської ради щодо відповідності потребам територіальної громади м. Луцька пропозиції Підгайцівської сільської ради Луцького району про початок переговорів з організації співробітництва між територіальними громадами Підгайцівської сільської ради та Луцької міської ради, а також проведення громадського обговорення такої пропозиції.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк у своєму виступі зазначив, що їхня територіальна громада є самодостатньою, проте варто покращувати добросусідські відносини з лучанами. Депутати сільської ради порадилися і вирішили почати переговори з організації співробітництва між територіальними громадами.

Міський голова Микола Романюк подякував Юрію Семенюку та громаді села Підгайці за ініціативу, яка буде взаємокорисною. Депутати Луцької міської ради одноголосно прийняли вищеназване рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ