Користь і шкода кукурудзяної каші

Користь і шкода кукурудзяної каші

29.01.17 12:50 0 2173

Каша - це універсальний продукт харчування, так як її можна подавати з м'ясом, рибою, фруктами, овочами, а також грибами. Кукурудзяна каша є національним блюдом в багатьох країнах світу. У нас це блюдо поки не таке популярне, але все-таки шкода і користь кукурудзяної каші цікавить багатьох людей, які готові включити цей незвичайний продукт в свій раціон. У нашій статті Ви знайдете відповіді на питання, які стосуються вживання цього продукту. До речі, на сайті http://vashakasha.com/ ви можете прочитати, як готують кукурудзяну кашу з молоком в мультиварці.

Чим корисна кукурудзяна каша?

Термічна обробка зберігає всі корисні і поживні властивості кукурудзи, крупа з якої містить безліч різних елементів, які допомагають організму:

  • вітамін Е, присутній в такій крупі, забезпечує необхідним живленням волосся і шкіру;
  • вітаміни В1 і В5 використовуються в цілях профілактики поганого самопочуття і депресії;
  • життєво важливі процеси в організмі регулюються за допомогою вітаміну РР;
  • а для імунної системи необхідним елементом є вітамін А.

Мікроелементи, які входять до складу кукурудзяної крупи, також виконують певну роботу:

  • фосфор є незамінним для нервової системи;
  • а завдяки кремнію нормалізується функція травлення.

Корисні властивості кукурудзяної каші на цьому не закінчуються. Дієтична клітковина, яка в ній міститься, допомагає виводити різні токсинів, а також продукти розпаду з людського організму. Ті, хто вживає в їжу цю крупу, набагато менш схильні до захворювань, які пов'язані з серцево-судинною системою. А в організмі, завдяки вживання кукурудзяної крупи, нормалізується рівень холестерину.

Багато хто цікавиться, чи корисна кукурудзяна каша в тому випадку, якщо людина хоче схуднути. Якщо Ви дбаєте про свою фігуру, то такий вид крупи допоможе Вашому тілу придбати бажану форму. У кукурудзяній крупі міститься мало калорій, що грає важливу роль для тих, хто сидить на дієті. Ще однією приємною новиною є те, що завдяки вживанню цього продукту з організму виводяться жири. Високий вміст клітковини робить кукурудзяну кашу відмінним продуктом для очищення кишечника.

Кому протипоказана кукурудзяна крупа?

Не кожен продукт може бути однаково корисний для всіх. В цьому випадку винятком не стала і кукурудзяна каша, шкода від вживання якої загрожує людям, які мають невелику масу тіла і поганий апетит. Справа в тому, що організму таких людей, навпаки, необхідна калорійна їжа, а кукурудзяна крупа, як ви вже знаєте, володіє низькою калорійністю.

Не рекомендується вживати в їжу кукурудзяну кашу і тим, хто страждає від виразки. Особливо це стосується періоду загострення захворювання. Якщо у Вас виникли сумніви з приводу того, чи слід вносити до свого щоденного раціону кукурудзяну кашу, то найкраще порадитися з лікарем. Тоді харчування буде приносити користь, і Вам не доведеться переживати, що новий продукт обернеться негативними наслідками для вашого організму.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Современное медицинское ...
Наступна новина: Когда врачу можно доверять

КОМЕНТАРІ