У Луцькій міській клінічній лікарні проаналізували показники роботи закладу у 2016 році

У Луцькій міській клінічній лікарні проаналізували показники роботи закладу у 2016 році

30.01.17 12:02 0 447
В КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» відбулася підсумкова медична рада, на якій було проаналізовано показники роботи закладу у 2016 році та окреслено завдання на 2017 рік.

На захід завітали начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук та головний спеціаліст (з терапії) відділу організації надання медичної допомоги, реформування, бухгалтерського обліку та звітності управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Берник.

З доповідями, відповідно до напрямків роботи, виступили заступник головного лікаря закладу з медичної частини Володимир Шендибило, заступник головного лікаря закладу з хірургічної допомоги Олександр Федорчук, заступник головного лікаря з медсестринства Надія Бортник.

Так, аналізуючи показники роботи міської лікарні, доповідачі зазначили, що за 2016 рік основні планові завдання закладу виконані, зафіксовано збільшення кількості пролікованих хворих та кількості пацієнтів, яким надано допомогу амбулаторно. Середня тривалість перебування хворого на ліжку зменшилась, зросла хірургічна активність, зменшились загальна та післяопераційна летальність.

Так, зокрема, було проліковано 22782 хворих (2015 рік - 22436). Середній ліжкодень становить 10,7 дня (2015 рік - 10,9).

Хірургічна активність склала 70% (2015 рік – 68,9%). Оперовані 8 002 хворий, виконано 8 865 операцій (2015 рік – 7 580 хворих та 8 508 операції відповідно). Відсоток післяопераційних ускладнень 0,1% (2015 рік, також, 0,1%). Зменшилась післяопераційна летальність - 0,7% (2015 рік – 0,8%). Річний план по донорству виконано на 133,7% (за 2015 рік – 140,2%).

Головний лікар закладу Лариса Духневич проаналізувала фінансово-господарську діяльність у 2016 році. Так, вона розповіла, що середня вартість одного ліжко-дня за звітний період склала:

на харчування – 8,66 грн – загальний;

– 34,79 грн – для ветеранів війни;

на медикаменти

за бюджетні кошти – 26,12 грн

з субвенціями з обласного бюджету для проведення інгаляційної анестезії та на заходи Програми «Волинькард» - 30,88 грн

для ветеранів війни - 39,35 грн;

з залученими коштами – 41,43 грн;

з врахуванням коштів витрачених пацієнтами – 144,79 грн.

Крім того, медики підрахували, що пацієнтами лікарні за 2016 рік у фармацевтичній мережі придбано медикаментів на суму 25 266,3 тис. грн.

В умовах обмеженого бюджетного фінансування, додатковим джерелом для покращення матеріальної бази та професійного розвитку персоналу є участь у грантових міжнародних програмах. Луцька міська клінічна лікарня спільно з Брестською обласною лікарнею (Республіка Білорусь) та Університетською клінікою Каунаса (Литва) у січні 2016 році виграли грант Sister Renal Center Program на реалізацію проекту покращення медичної допомоги хворим з хронічними захворюваннями нирок. Крім того, у березні управлінням лікарні здійснено робочий візит у Брестську обласну лікарню, підготовлено та подано заявку на участь у конкурсі проектів Програми Територіальної співпраці Білорусь-Україна. Заявка була відібрана для подальшого розгляду.

У грудні спільно з закладом охорони здоров'я міста Ленчна (Польща) та Брестською обласною лікарнею подано концептуальну заявку на участь у конкурсі проектів за Програмою міжнародного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Лариса Духневич зазначила, що управління лікарні постійно працює над створенням комфортних та безпечних умов перебування для пацієнтів. За рахунок спонсорської допомоги ведеться капітальний ремонт відділення загальної хірургії – проведено ремонт санітарних кімнат, замінено вікна та двері на енергоощадні, замінено електропроводку, замінено підлогове покриття. Ведеться ремонт коридорів, перев'язувальних. Проведено ремонт сходових кліток лікувального корпусу. За рахунок коштів з бюджету розвитку міста у І півріччі цього року проведено замінену двох ліфтів закладу на сучасні автоматичні – на їх встановлення витрачено 719,8 тис грн. Виконано ремонт покрівлі операційного блоку, вартість робіт склала 721 тис. грн. Відремонтовано покрівлю овочесховища, витрачено 147 тис. грн.

Крім того, головний лікар закладу підняла і проблемні питання, які потребують вирішення, а це, зокрема, добудова відділення невідкладної допомоги, створення консультативного відділення, оновлення матеріально-технічної бази тощо.

Обласний спеціаліст з терапії Микола Берник коротко проаналізував показники лікарні за 2016 рік та розповів про майбутні реформи в галузі охорони здоров'я.

Микола Якимчук поінформував присутніх про стан фінансування галузі охорони здоров'я міста на 2017 рік, окреслив напрямки реформування галузі, задекларовані Міністерством охорони здоров'я, подякував медикам за проведену роботу та побажав всього найкращого у новому робочому році.

Управління охорони здоров'я міської ради (724653)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ