У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

30.01.17 10:03 0 470
У місті відбулися заходи з нагоди 99-ї річниці трагічної загибелі студентського куреня у бою під Крутами.

Біля пам'ятного знаку Героям Крут відбувся мітинг-реквієм за участю першого заступника міського голови Тараса Яковлева, секретаря міської ради Юлії Вусенко, першого заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Степанцова, першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика, депутатів обласної і міської рад, представників політичних партій, громадських організацій та жителів міста.

Священнослужителі УПЦ КП відслужили панахиду за загиблими, яку очолив Протоієрей Михайло Онищук, міський благочинний та настоятель парафії Холмської ікони Божої Матері. Він у своїй проповіді акцентував на тому, що сучасна молодь надихається подвигом юнаків, які віддали свої життя під Крутами, захищаючи цілісність України. Тож не потрібно виховувати молодих людей, а потрібно робити добрі вчинки, жити для України, бути прикладом для своїх дітей.

Тарас Яковлев, звертаючись до присутніх, зазначив, що 29 січня виповнюється 99 років з того часу як відбувся бій під Крутами. Цей приклад самопожертви молоді багато в чому нагадує подвиг “Небесної сотні” та героїв, що гинуть у війні на сході України. Юнаки під Крутами розуміли, що загинуть, але своїм подвигом вони затримали ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладення Брест-Литовського миру, який фактично означав міжнародне визнання української незалежності. “Минуло майже сто років, а ми знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв. Загибель студентів — це символ патріотизму й жертовності українського народу, його незламності духу. Схиляю голову перед героями, які загинули 99 років тому та героями сьогодення, яких тепер є багато”, - сказав Тарас Яковлев.

З промовою про подвиг і патріотизм юнаків, що загинули під Крутами, виступили вихованець правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою Олександр Шепелев. Директор департаменту інфраструктури і туризму обласної державної адміністрації Іван Мирка розповів, що ідея створення пам'ятного знаку належить його батьку Івану Івановичу, який був нащадком одного з тих, хто загинув 1918 року під Крутами.

Потім учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам'ятного знака Героям Крут, хвилиною мовчання вшанували пам'ять молодих патріотів, на завершення разом заспівали Гімн України.

в освітніх закладах та бібліотеках міста відбуваються тематичні заходи, уроки пам'яті з нагоди річниці трагічної загибелі студентського куреня під Крутами, також створено експозиції фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури, присвячених подвигу Героїв Крут, Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Когда врачу можно доверять
Наступна новина: Чернігів: ...

КОМЕНТАРІ