Правоохоронцями Вінниччини викрито організовану злочинну групу,учасники якої займались виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв під виглядом торгових марок відомих світових брендів (фото,відео)

Правоохоронцями Вінниччини викрито організовану злочинну групу,учасники якої займались виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв під виглядом торгових марок відомих світових брендів (фото,відео)

30.01.17 10:23 0 541
Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо незаконного виготовлення алкогольних напоїв у підпільному цеху організованою групою осіб на території Могилів-Подільського району.

Встановлено, що учасники злочинної групи придбали обладнання для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що забезпечує їх масове виробництво, відкрили підпільний цех, який розмістили в житловому будинку одного із сіл району де, використовуючи дві пластмасові ємності об’ємом по 1000 літрів, змішували у них воду зі спиртом етиловим та додавали відповідні харчові добавки (оцет, лимонну кислоту, цукор), виготовляючи таким чином алкогольні напої, які за своїми характеристиками схожі до горілки.

У подальшому, незаконно виготовлені алкогольні напої, «фальсифікатори» розливали у пластикові трилітрові пакети та розміщували в упаковки із зображенням іноземних торгових марок «Jelzin Vodka», «Finlandia» та «Absolut», надаючи їм вигляд товарної продукції, яка ніби-то виготовлена в заводських умовах.

В ході розслідування провадження виявлено і вилучено понад 5 тис літрів фальсифікованої горілки.

Наразі трьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів) та ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг) КК України.

Після ознайомлення підозрюваних з матеріалами провадження, обвинувальний акт щодо них буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронців вдалось не тільки притягнути винних до кримінальної відповідальності, а й упередити введення в господарський обіг фальсифікованої продукції.

Довідково: за вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у виді штрафу в розмірі до 255 тис гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: виявлено факти ...
Наступна новина: Надходження податку на ...

КОМЕНТАРІ