Слідчі фіскальної служби Вінниччини забезпечили добровільне відшкодування до бюджету близько 3 млн. грн. несплачених податків

Слідчі фіскальної служби Вінниччини забезпечили добровільне відшкодування до бюджету близько 3 млн. грн. несплачених податків

30.01.17 12:23 0 453
У 2016 році слідчим управлінням фінансових розслідувань до суду спрямовано 2 кримінальні провадження з клопотанням про звільнення осіб від кримінальної відповідальності на підставі ч.4 ст.212 та ч.4 ст.212-1 КК України у зв'язку з повними відшкодуванням завданих збитків. Як наслідок, особи, що підозрювалися в умисному ухиленні від сплати податків і зборів до бюджету, звільнені від кримінальної відповідальності, кримінальні провадження закриті, а бюджет отримав майже 3 млн. грн.

Загальна сума відшкодованих збитків у направлених до суду кримінальних провадженнях впродовж 2016 року склала понад 4,3 млн. грн.

За словами начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області Григорія Коберського, в основі роботи очолюваного ним підрозділу лежить ефективне розслідування кримінальних проваджень та забезпечення відшкодування завданих кримінальними правопорушеннями збитків.

Впродовж минулого року слідчими ГУ ДФС у області розслідувалось 167 кримінальних проваджень, з них 137 розпочато безпосередньо у 2016 році. До суду направлено 26 кримінальних проваджень, що майже вдвічі більше проти 2015 року. Зокрема, до суду під якісним процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області спрямовано кримінальне провадження стосовно організованої групи, яка на території області виготовляла паливо з використанням обладнання, що забезпечує його масове виробництво. Крім того, вже у січні нинішнього року в рамках досудового розслідування кримінального провадження оголошено підозри організованій групі у складі трьох осіб, які на території області організували незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів та незаконного використання знака для товарів і послуг. Найближчим часом провадження буде направлено до суду з обвинувальним актом.

Крім того, у закінчених кримінальних провадженнях накладено арешт на майно в сумі 21,3 млн. грн.

Ключовим показником нашої роботи було і залишається направлення до суду кримінальних проваджень з якісною доказовою базою для подальшого судового розгляду та повне відшкодування збитків, завданих державі злочинною діяльністю, - відзначає Григорій Коберський.

Головне управління ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у міських ...
Наступна новина: Програма розвитку велоруху ...

КОМЕНТАРІ