В області триває щорічна таксація субпопуляції зубра європейського (+фото)

В області триває щорічна таксація субпопуляції зубра європейського (+фото)

30.01.17 12:10 0 458
За попередніми даними у 2016 році стадо поповнилось 10 телятами і його чисельність становить близько 90 голів. Переважна більшість зубрів Вінниччини мешкає на території трьох лісництв та прилеглих до них польових та лісових угіддях. Ареал поширення складає близько 20 тисяч гектарів.

Зубр європейський у кількості 6 особин був завезений на Вінниччину з Волині у 1979 році. Завдяки щорічному системному догляду за стадом працівників лісового та мисливського господарства чисельність тварин поступово зростала. Розрахунок щільності тварин три особи на тисячу гектарів дозволяє говорити про те, що Вінницька субпопуляції досягла майже оптимального рівня. За словами директора ДП «Хмільницьке лісове господарство» Тараса Ющинського у планах лісівників подальше збільшення популяції та активне переселення зубрів в інші, придатні для проживання, регіони України з метою зменшення кровозмішення у стаді та оновлення його генофонду.

Щороку з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділяються кошти на охорону цього червонокнижного виду. У 2016 році виділена сума становила 110 тисяч гривень. Окрім того, Хмільницький лісгосп залучає і власні кошти, зокрема, для догляду за тваринами придбано спеціальну техніку. Підгодівля тварин зимою є одним із засобів досягнення рівноваги між завданням збереження біотичного різноманіття та господарськими інтересами місцевого населення.

Приємно усвідомлювати, що Вінниччина стала гарним притулком для проживання та розмноження зубрів, які, після майже повного винищення, були відновлені в штучних умовах та випущені у дику природу.

У таксації брали участь спеціалісти департаменту екології та природних ресурсів та державної екологічної інспекції у Вінницькій області.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Луцьк: «Спортивна зима» у ...

КОМЕНТАРІ