Андрій Гижко: 2016 рік став для Вінниччини одним із найуспішніших по втіленню та реалізації природоохоронних заходів (+фото)

Андрій Гижко: 2016 рік став для Вінниччини одним із найуспішніших по втіленню та реалізації природоохоронних заходів (+фото)

30.01.17 12:57 0 534
Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулось засідання обласної конкурсної комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

За словами Андрія Гижка, 2016 рік став для Вінниччини одним із найуспішніших по втіленню та реалізації тих чи інших проектів екології краю. «Ми всіляко прагнули підтримувати пропозиції розвитку екологічної мережі краю, адже збереження навколишнього середовища області має стояти в пріоритеті. Минулого року спільно з членами комісії ми підтримали та розглянули 73 проекти, згідно чого рішенням обласної конкурсної комісії передбачалось співфінансування природоохоронних заходів на загальну суму 53 310, 75 тис. грн.. Нерозподілений залишок коштів становить 46 638,25 тис. грн.,ому слід конкретно обговорити сфери та напрямки реалізації цих коштів», - зазначив посадовець.

В рамках засідання заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Надія Насіковська інформувала присутніх щодо використання коштів природоохоронних заходів в області у 2016 році.

«Сума профінансованих коштів на здійснення природоохоронних заходів становила 44 951,5 тис. грн., або 84,3 % від передбачених коштів. При цьому співфінансування з місцевих бюджетів склало 17 %. За рахунок коштів Фонду у 2016 році здійснено природоохоронні заходи, серед яких, висаджено 400 гектарів лісу, придбано 8 сміттєвозів та 101 контейнер, облаштовано 32 майданчики для збору твердих побутових відходів, завершено будівельні роботи на полігоні ТПВ, смт.Муровані Курилівці, проведено реконструкцію полігону ТПВ, м.Тульчин, розпочато роботи з відновлення 8 парків - пам'яток садово - паркового мистецтва (Антопільського, Немирівського, П'ятничанського, Печерського, Смілгородського, Северинівського, Турбівського, Спичинецького), розчищені русла річок Вушанка та Мурафа в с.Буша Ямпільського району та річки Дерло в межах м. Могилів-Подільський, проведено роботи з регулювання р. Безіменної з реконструкцією ГТС, с.Голубече Крижопільського району, перезатарено 179,5 тонн непридатних хімічних заходів захисту рослин (пестицидів), в тому числі 15 тонн високотоксичних відходів на території Джуринського отруто могильника, реконструйовано мережі водовідведення у м. Вінниця та збудовано каналізаційні мережі у м. Бар, завершено будівництво очисних споруд в районному медичному закладі смт. Чернівці та роботи з реконструкції каналізаційної насосної станції обласного закладу охорони здоров'я «Фтизіатрія». Але було випадки коли з ти х чи інших причин виділені кошти не були реалізовані тому їх повернуто до обласного бюджету»,- повідомила Надія Насіковська.

За словами Надії Насіковської, залишок коштів обласного екологічного фонду станом на 01.01.2017 року становить 51 803,0 тис. грн. «На 2017 рік рішенням 13 сесії обласної Ради 7 скликання від року № 821 «Про обласний бюджет на 2017 рік» передбачено кошти у сумі 75 865,6 тис. грн. для завершення робіт, розпочатих у 2016 році, необхідно повернути розпорядникам нижчого рівня кошти у сумі 14 302,5 тис. грн.», - зазначила посадовець.

В результаті засідання Анрій Гижко рекомендував Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації розробити до 2 лютого план пріоритетів, на які першочергово слід використати повернуті кошти задля охорони навколишнього середовища Вінниччини, а Департаменту фінансів облдержадміністрації запропонував рекомендувати показник відсотку співфінансування тих чи інших програм даної сфери з місцевих бюджетів.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Почав свою роботу Дорадчий ...

КОМЕНТАРІ