Вінничина: стережіться несприятливих погодних умов в зимовий період !

Вінничина: стережіться несприятливих погодних умов в зимовий період !

30.01.17 10:08 0 461
Упродовж останнього місяця на території області спостерігаються несприятливі погодні умови, які можуть призвести до виникнення надзвичайних, нестандартних побутових ситуацій. Зросла мінливість і контрастність температурного режиму, що збільшує інтенсивність небезпечних явищ.

В цей період переважають надзвичайні ситуації та події, викликані снігопадами, сильними вітрами, хуртовинами, сильними морозами, утворенням ожеледі. Все це часто спостерігається в комплексі.

Прогнози погоди, що передають по радіо чи телебаченню зможуть допомогти вам зорієнтуватися, чи не застане вас хвиля холоду. Відомості про наближення циклону – достатній привід, щоб задуматися. Окрім того, можливо, що снігова буря утвориться досить далеко від вашого місця знаходження і пройде велику відстань, перш ніж прийде до вас. Тоді ЗМІ встигнуть повідомити про її наближення жителів відповідних районів.

За таких гідрометеорологічних умов виникають ускладнення в господарській діяльності, енергетиці, зв'язку, у роботі транспорту, електричних мереж, на системах життєзабезпечення.

Статистика свідчить про те, що саме в такий період значно збільшується кількість пожеж, ДТП, обморожень, травмувань та навіть загибелі людей.

Може скластися така обстановка, що будуть перекриті вулиці, а в таких умовах виникають труднощі в оперативності прибуття до місця пригоди карети швидкої допомоги, пожежного, газового та іншого аварійно-рятувального транспорту для надання допомоги людям, які потрапили в біду.

Ось чому представники влади всіх рівнів звертаються до населення з проханням, особливо в зимовий період, не перешкоджати руху аварійно-рятувального транспорту, не перекривати проїжджі частини доріг, під'їзди до будинків, пожежних гідрантів та водоймищ. Всім громадянам слід бути надзвичайно обачними в складних погодних умовах. Забезпечувати обережність, пильність при використанні обігрівачів, газового, пічного, електричного обладнання та устаткування. Бажано утримуватися від виходу на водоймища (лід) та застерігати від цього дітей.

Різке похолодання загрожує обмороженням частин тіла людини , а то і повним замерзанням при недотриманні правил (порад), порядку дій та поведінки у зимовий період. Щоб не допустити травмування, чи загибелі людей від переохолодження потрібно правильно підбирати одяг, обмежити перебування на свіжому повітрі (особливо у стані алкогольного сп'яніння). Слід також утриматися від походів у гори, ліс та на далекі відстані, навіть у межах одного населеного пункту, подорожей автомобілем.

На холоді слід уникати значних фізичних навантажень. Холод сам по собі дає навантаження на серцево-судинну систему, а це може викликати нездужання аж до інфаркту або інсульту. Не ризикуйте надмірним навантаженням.

Керівникам підприємств, установ та організацій у такий складний період необхідно виявляти підвищену увагу при використанні електричного, газового та іншого обладнання на виробництві і звертати особливу увагу на справну роботу систем життєзабезпечення та енергопостачання населених пунктів, підприємств, установ та організацій.Шановні громадяни - пам'ятайте:

Щоб зберегти своє життя, а особливо життя дітей, рідних та близьких, необхідно дотримуватись простих правил і рекомендацій

щодо поведінки у зимовий період.

Будьте уважні та обережні !

За інформацією Департаменту цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації та

Навчально-методичний центру ЦЗ та БЖД Вінницької області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для розвитку аеропорту ...
Наступна новина: Луцьк: виявлено факти ...

КОМЕНТАРІ