Від закриття ФОПів Вінниччина не втратить жодної бюджетної гривні (+фото)

Від закриття ФОПів Вінниччина не втратить жодної бюджетної гривні (+фото)

30.01.17 13:47 0 510
Таким був основний меседж брифінгу начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського на тематику законодавчих новацій, які торкнуться у 2017 році приватних підприємців-фізичних осіб, так званих ФОПів.

Перш за все посадовець надав присутнім журналістам статистичну інформацію. Станом на 1 жовтня 2016 року на обліку у Вінницькій області перебувало понад 46,6 тисяч суб'єктів підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування. Вони мали б вести облік доходів і витрат та сплачувати податок з доходів фізичних осіб за ставкою 18 відсотків і військовий збір за ставкою 1,5 відсотка з чистого доходу. Утім, тільки близько 2,9 тисяч із них або 6.2% мали, згідно з поданою ними звітністю, певні доходи. Решта ФОПів – це понад 43,7 тисяч, впродовж року не отримували жодної гривні доходу, а 17 тисяч з них взагалі не звітувала. Таких платників у службі відносять до, так званої „сплячої” категорії. Причина їх появи різна. Частина ФОПів реєструвалась задля отримання коштів у центрах зайнятості. Когось змушували отримати статус підприємця роботодавці, щоб мінімізувати податкове навантаження.

Скориставшись тимчасовою вигодою, потім багато років поспіль ці громадяни так і залишилися в статусі суб'єктів підприємницької діяльності. І така ситуація тривала допоки законодавці не внесли зміни, відповідно з якими усі вони з 1 січня зобов'язані сплачувати єдиний внесок у розмірі 704 грн., навіть якщо не мали ніяких доходів. Саме ці зміни і послугували підставою для закриття у останній місяць 2016 та на початку поточного року більш ніж 12 тисяч ФОПів. «Утім це не межа», – зауважує Руслан Осмоловський, – «Враховуючи статистичні дані, у службі очікують на закриття ще 30 тисяч „сплячих” підприємців. І така своєрідна інвентаризація тільки на користь. Насамперед, фахівці служби зможуть більш якісно надавати сервісні послуги реально працюючим громадянам – суб'єктам підприємницької діяльності. Натомість, не будуть витрачати свій час, при адмініструванні податків та виконанні контрольних функцій, на підприємців – «фантомів». А от бюджет від цього не втратить нічого, оскільки близько 86 відсотків надходжень від підприємців-громадян формують платники єдиного податку. А їхня кількість на 1 січня 2017 року проти аналогічної дати минулого року зросла на 1759 осіб».

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Іван Крисак: "У ...

КОМЕНТАРІ