Чернігівська міська рада прийняла Звернення до Асоціації міст України

Чернігівська міська рада прийняла Звернення до Асоціації міст України

30.01.17 11:17 0 435
Чернігівська міська рада направила Звернення про відшкодування пільг та субсидій підприємствам житлово-комунальної сфери. Звернення спрямовано до Асоціації міст України як авторитетної організації, яка може ініціювати перед Урядом України питань несвоєчасності відшкодування пільг та субсидій підприємствам житлово-комунальної сфери, що є актуальною проблемою для міста.

Особливо відчутно це для міських комунальних підприємств, які забезпечують місто та мешканців наданням життєво важливих послуг. Так, за станом на 20.01.2017 заборгованість з фінансування пільг та субсидій склала 65 млн грн, що вдвічі перевищує обсяги місячних нарахувань підприємств за надані послуги. Про це йдеться у Зверненні.

Через дефіцит обігових коштів підприємства неспроможні закуповувати матеріали, паливо, вчасно виконувати поточні ремонти, розраховуватися з працівниками і підрядними організаціями та сплачувати податки. Зокрема, комунальне підприємство «Чернігівводоканал» міської ради позбавляється можливості розраховуватись по кредитним зобов'язанням перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Для нормального функціонування комунальної сфери міста депутати Чернігівської міської ради вважають за необхідне ініціювати перед Урядом України вирішення наступних питань:

- вжиття необхідних заходів для своєчасного виділення фінансування пільг та субсидій і надання можливості комунальним підприємствам якісно та вчасно надавати послуги мешканцям міст;

- розширення напрямів використання пільг та субсидій, зокрема на компенсацію податків та покриття заборгованості комунальних підприємств перед державним бюджетом за позиками, наданими міжнародними фінансовими установами на впровадження проекту «Розвиток міської інфраструктури»;

- внесення змін до Державного бюджету України на поточний рік щодо можливості перерахування субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах для покриття заборгованості комунальних підприємств перед державним бюджетом за позиками, наданими міжнародними фінансовими установами на впровадження проекту «Розвиток міської інфраструктури».

Крім того, серед порушених питань депутати визнали за доцільне порушити перед Урядом країни клопотання пришвидшити зарахування різниці в тарифах комунальним підприємствам місцевих громад.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Зміни щодо ...
Наступна новина: В Тернополі управління ...

КОМЕНТАРІ