Прокуратура Рівненщини виконала 60 запитів про міжнародне співробітництво

Прокуратура Рівненщини виконала 60 запитів про міжнародне співробітництво

30.01.17 10:42 0 499
Прокуратурою Рівненської області забезпечено належну організацію роботи у галузі міжнародного співробітництва і правової допомоги у кримінальних провадженнях.

Для цього проведено результативні заходи та виконано зобов'язання України перед міжнародними інституціями у питаннях екстрадиції, наданні правової допомоги, розслідуванні кримінальних проваджень, що надійшли в порядку кримінального переслідування до правоохоронних органів Рівненської області.

Зокрема, прокуратурою області організовано у 2016 році виконання 60 запитів про міжнародне співробітництво під час кримінального провадження. 50 з них надійшли від компетентних органів іноземних держав, 10 – від органів досудового слідства України.

Крім того від правоохоронних органів іноземних держав для подальшого кримінального переслідування надійшло 7 кримінальних провадження, у яких нині слідчими Рівненщини триває досудове розслідування.

Водночас, через Генеральну прокуратуру України до іноземних компетентних установ прокуратура Рівненської області скерувала 9 запитів правоохоронних органів про міжнародну правову допомогу та проведення процесуальних дій. Запити скеровувалися до Республіки Болгарія, Чеської, Естонської Республік, Китайської Народної Республіки, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

У порядку екстрадиції прокуратурою Рівненщини передано до іноземної держави 2 осіб. Прокурори здійснюють ще 1 екстрадиційну перевірку з метою видачі правопорушника для притягнення його компетентними органами Республіки Білорусь до кримінальної відповідальності.

У галузі міжнародно-правового співробітництва здійснюється міжнародний розшук 9 злочинців, які вчинили кримінальні правопорушення на території регіону.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області ...
Наступна новина: На Волині ...

КОМЕНТАРІ