Тернопільщина налагоджує двостороннє співробітництво з Підкарпатським воєводством

Тернопільщина налагоджує двостороннє співробітництво з Підкарпатським воєводством

30.01.17 13:13 0 482
У Підкарпатському воєводстві Республіки Польща з робочим візитом перебуває делегація з Тернопільщини. Її очолили голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Польську сторону представили маршалек Владислав Ортиль та віце-маршалек Марія Куровська.

Тернопільщина вже давно підписала Угоду про співробітництво з Підкарпатським воєводством, тож мета даного візиту — це обговорення конкретних проектів та напрямків спільної діяльності. Переговори велися про посилення співпраці між регіонами, підтримку в процесі децентралізації, залучення польського досвіду утворення гмін (громад), обмін досвідом в сфері інвестування, впровадження технологій використання відновлювальних джерел енергії. Також мова йшла про співпрацю в туристичній сфері, оскільки Підкарпаття — одим з лідируючих регіонів у цьому напрямку.

Сторони обговорили реалізацію спільних проектів в рамках участі в Програмі Транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна.

Делегація Тернопільської області взяла участь у заході Forum Europa-Ukraina Forum Ekonomiczne / Economic Forum, на якому презентувала свій туристичний, економічний та інвестиційний потенціал.

Також у рамках робочого візиту делегація мала змогу відвідати фотовольтаїчну станцію в Жешуві, основний принцип роботи якої полягає в переробці сонячної енергії на електичну та побувати в науково-технологічному парку в Ясьонці, неподалік Жешува. Важливим елементом знайомства з Жешувом став й огляд аеропорту Жешув-Ясьонка, який за розмірами та потужністю схожий на Тернопільський аеропорт.

Окрім того, делегація ознайомилася з функціонуванням однієї з гмін воєводства, Смолас, в якій майже всі бюджетні установи використовують сонячну енергетику.

У підсумку обидві сторони висловили готовність підписати план заходів реалізації Угоди про співпрацю між областю та воєводством.

«Очікуємо, що делегація Підкарпатського воєводства відвідає нашу область в травні цього року, де рамках Міжнародного інвестиційного форуму "Тернопільщина Інвест -2017" й відбудеться підписання плану заходів», — підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Валерій Коровій: В АПК ...

КОМЕНТАРІ