Як використовувати енергію Сонця вивчала делегація Тернопільщини у Польщі

Як використовувати енергію Сонця вивчала делегація Тернопільщини у Польщі

30.01.17 14:23 0 667
Перехід на альтернативні джерела енергії, в тому числі використання енергії Сонця – перспективний напрямок, який забезпечить Україні енергетичну свободу. У нас на Тернопільщині вже здійснено низку кроків у цьому напрямку, і ми шукаємо додаткові ефективні моделі – досвід польських колег у цьому стане для нас в нагоді. Про це зазначив Степан Барна, Голова Тернопільської ОДА, перебуваючи у м.Жешув, Республіка Польща, де цими днями відбувається Х Форум Європа-Україна.

Як повідомляють члени делегації з Тернопільщини, в рамках їхнього візиту відбулося ознайомлення з роботою фотовольтаїчної станції в Жешуві, основний принцип роботи якої полягає в переробці сонячної енергії на електричну.

«Враховуючи висновки експертів про те, що Тернопільська область майже на 70% може замінити споживання природного газу альтернативними джерелами енергії - ми рухаємося вперед у цьому напрямку. Ми активно використовуємо перехід на тверде паливо, але маємо пам'ятати, що природа дає нам додаткові можливості. Як використати їх ефективно та раціонально – питання одне із пріоритетних для стратегічного розвитку нашого краю», - зазначив Степан Барна.

Як відомо, з метою впровадження систем сонячних електростанцій в Тернопільській області визначено 4 об'єкти бюджетної сфери, на яких планується реалізація пілотного проекту з впровадження сонячних водонагрівних систем. Це, зокрема: Петриківський обласний комунальний геріатричний пансіонат; Теребовлянський обласний комунальний психоневрологічний будинок; Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації; Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації. На даний час проводяться розрахунки потужності сонячних колекторів для підігріву гарячої води в даних установах.

Крім того, з метою забезпечення виробництва електричної енергії з відновлюваних джерел енергії у Підгаєцькому та Шумському районах, розроблено проекти будівництва сонячних фотоелектричних станцій. Дані проекти подано на участь у спільному з Європейським інвестиційним банком проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України». Проекти пройшли відбір в Мінрегіонбуді та передані в Міністерство фінансів України для експертизи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутат місцевої ради ...
Наступна новина: ПО для поликлиник

КОМЕНТАРІ