Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди річниці битви під Крутами

Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди річниці битви під Крутами

30.01.17 14:59 0 565
Шановні тернополяни, українці!

ми вшановуємо пам’ять Героїв Крут. У цей день у 1918 році українські курсанти, студенти та гімназисти полягли на залізничній станції Крути у зіткненні з армією більшовиків.

Українські герої протистояли у бою з більшовиками протягом майже п’яти годин, не дивлячись на те, що кількість курсантів та «Вільного козацтва» була в десять разів меншою від складу більшовицької армії.

Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який фактично означав міжнародне визнання української незалежності.

Адже у Бресті делегація більшовицької Росії вже підготовило звернення, що Київ у руках комуністів і ніякої УНР не існує. Тому битва під Крутами мала не лише символічне значення, а й величезне історичне значення, про яке практично не згадують.

Більше того, звитяга героїв Крут стала прикладом для наслідування для сучасних героїв. Як і у 1918 році українські добровольці, без належного озброєння, першими стали на захист України, зупинили російського агресора. Герої оборони Донецького та Луганського аеропортів, Іловайська, Пісків, Мар’їнки, Станиці Луганської виховувалися на прикладі звитяги героїв Крут.

Тому хлопці, які на декілька днів зупинили більшовицьку навалу у 1918 році – загинули за майбутнє України, показали на власному прикладі як треба любити і захищати свою Батьківщину. І їх нащадки гідно продовжують їх справу.

З великою вдячністю та сумом у серці ми завжди пам’ятатимемо Героїв, які поклали своє життя на вівтар священної боротьби за нашу Свободу.

Слава Україні!

Героям Слава!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ