Чернівці: Права ошуканих інвесторів на отримання квартир захистили Меморандумом

Чернівці: Права ошуканих інвесторів на отримання квартир захистили Меморандумом

30.01.17 12:31 0 705
У Ратуші підписано Меморандум про співпрацю між Чернівецькою міською радою, ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд”, ТзОВ «Чернівціжитлобуд», товариством з додатковою відповідальністю «Чернівецька пересувна механізована колона №76» та ТзОВ “Едванс Інвест”. Текст Меморандуму затверджено 26 січня на сесії міської ради.

«Як і в інших містах, у Чернівцях, на жаль, є проблеми із будівництвом деяких багатоквартирних будинків, – зазначив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Радий, що за допомогою мешканців, депутатів, міської влади і забудовників ми змогли зробити черговий крок для розв'язання проблеми будівництва на проспекті Незалежності,116. Люди вклали гроші у підприємство “Буковина-Інвест-Буд”, засноване кількома знаними у місті підприємствами. Однак виникли проблеми з його управлінням. Кошти, які вклали інвестори, були спрямовані не на зведення будинку, а на інші цілі. Нині порушено кримінальне впровадження, справу колишнього директора передано до суду. Для того, щоби відновити будівництво, міська рада придбає квартири для черговиків, це багатодітні родини та інші категорії населення. У 2018 році будівництво планується завершити, тож сподіваємося, що люди отримають житло, а новозведений будинок стане справжньою окрасою великого мікрорайону Проспект. Ми продовжуємо його розвивати, передбачено кошти на прокладання мереж, а також на те, щоби зробити вулицю проїзною до вулиці Сторожинецької. Це один з прикладів, коли спільними зусиллями можна вирішити навіть найбільші проблеми. Утім закликаю мешканців бути обачнішими при інвестуванні коштів у житло. Є надійні підприємства, які довго працюють на чернівецькому ринку і справно сплачують податки. Але на цей ринок заходить багато компаній з інших регіонів України, і не всі з них працюють згідно чинного законодавства».

Меморандум укладено з метою поєднання зусиль його учасників для будівництв ата здачі в експлуатацію 2 та 3 блок-секцій багатоквартирного будинку за адресою м. Чернівці, проспект Незалежності,116 , забезпечення його подальшої експлуатаці ї .

Відповідно до умов Меморандуму б Будівництво 2 та 3 блок-секцій завершуватиме ПМК-76. М іська рада здійснить видіяє кошти у сумі 7 млн. грн.. на придбання квартир у ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд” у цьому будинку та у багатоквартирному будинку на вул. Руській,237 у ПМК-76. Квартири будуть надані чернівчанам, які перебувають у пільговій черзі на отримання житла.

ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд” та ПМК-76 беруть на себе обов'язок перерахувати до кінця лютого 2017 року ТзОВ «Чернівціжитлобуд» кошти, витрачені на будівництво 2 та 3 блок-секцій будинку на проспекті Незалежності,116. ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд” та ТзОВ “Едванс Інвест” зобов'язуються впродовж двох місяців з дня схвалення Меморандуму провести спільні розрахунки.

ТзОВ «Чернівціжитлобуд» бере на себе обов'язок до кінця лютого 2017р. звільнити будівельний майданчик на проспекті Незалежності,116 від власного майна, окрім баштового крану. Його візьме в оренду ПМК-76. Цій фірмі буде передано й усю проектну документацію.

До 1 березня 2017року ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд” повинне здати в експлуатацію 1 блок-секцію та передати інвесторам нерухоме майно згідно заключених угод.

Щодо ТзОВ “Едванс Інвест”, то воно бере на себе обов'язок: не чинити перешкоди та сприяти у здачі в експлуатацію 1 блок-секції і передати інвесторам нерухоме майно згідно заключених угод, у 3 кварталі 2017 року здати в експлуатацію 4-5 блок-секцій.

Хід виконання цього Меморандуму буде заслухано у вересні цього року.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ