В Житомирській області підрозділи збройних сил інших держав будуть залучатися до участі у багатонаціональних навчаннях ЗСУ у 2017 році

В Житомирській області підрозділи збройних сил інших держав будуть залучатися до участі у багатонаціональних навчаннях ЗСУ у 2017 році

30.01.17 16:08 0 928
Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким затвердив план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території нашої держави та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2017 рік. Документом також визначається порядок допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у поточному році для участі у зазначених навчаннях.

Згідно із затвердженим Главою держави Планом, у січні-грудні 2017 року на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях у рамках військового співробітництва буде допущено до 3000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків і вертольотів Сполучених Штатів Америки, інших держав – членів НАТО та держав – учасниць програми «Партнерство заради миру» на строк до 365 діб.

До 2500 військовослужбовців Сполучених Штатів Америки, інших держав – членів НАТО та держав – учасниць програми «Партнерство заради миру» з озброєнням і військовою технікою, до 10 кораблів, до 5 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів, до 60 одиниць колісної техніки допускатимуться на строк до 25 діб у липні – вересні 2017 року в рамках українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2017».

Крім того, для участі в українсько-американському навчанні «Репід Трайдент – 2017» будуть допущені до 2000 військовослужбовців Сполучених Штатів Америки, інших держав – членів НАТО та держав – учасниць програми «Партнерство заради миру» з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків, до 10 вертольотів на строк до 25 діб у червні – листопаді.

Президент доручив Кабінету Міністрів України забезпечити своєчасний допуск і виведення з території України підрозділів збройних сил інших держав, зазначених у цьому Указі, а також безпеку громадян нашої та інших держав під час проведення зазначених навчань.

На Міністра оборони України покладається відповідальність за підготовку і проведення у 2017 році багатонаціональних військових навчань на території України, забезпечення участі підрозділів ЗСУ у багатонаціональних навчаннях поза межами нашої держави у поточному році.

Глава держави також підписав Закон України № 1826-VIII «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях» від 19 січня цього року, яким Верховна Рада погодила відповідне рішення Президента.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі обговорили ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ