Чернівчани вшанували Героїв Крут

Чернівчани вшанували Героїв Крут

30.01.17 11:51 0 509
З нагоди 99-ї річниці битви під Крутами на Центральній площі Чернівців біля пам'ятника Тарасу Шевченку відбувся урочисто-пам'ятний захід. Вшанувати пам'ять студентів і гімназистів, які віддали свої життя за Незалежність України, прийшли представники крайової та міської влади, духовенства, громадські активісти, військовослужбовці, учнівська та студентська молодь.

«Юнаки, які вступили у нерівний двобій з ворогом на залізничній станції, стали справжньою легендою для наступних борців за Незалежність, – каже Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Завдяки їхньому подвигу було відтерміновано наступ ворога на Київ, а також досягнуто міжнародного визнання Української Народної Республіки на перемовинах у Бресті. Ми пам'ятаємо про цей великий подвиг, бій за незалежність України триває. За нами добро, за нами перемога!»

Присутні виклали слово «Крути» та герб України із запалених свічок, і помолилися за Героїв разом із священниками різних релігійних конфесій.

Учні навчально-виховного комплексу «Лідер» та гімназії №5 декламували патріотичні поезії та виконували пісні, чернівецький народний вокальний ансамбль «Марічка» виконав композицію «Не стріляйте в мого сина».

Завершився захід спільним виконанням Гімну України.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міська рада затвердила ...
Наступна новина: В Луцьку виявлено факти ...

КОМЕНТАРІ