Іван Крисак: «Жителі Тернопільщини — згуртовані й налаштовані на позитивні зміни. Це підтверджує створення близько 1000 ОСББ»

Іван Крисак: «Жителі Тернопільщини — згуртовані й налаштовані на позитивні зміни. Це підтверджує створення близько 1000 ОСББ»

31.01.17 12:03 0 549
Понад 6,5 громадян та 14 ОСББ скористалися минулого року державною програмою «теплі кредити». Завдяки цьому для реалізації заходів з енергозбереження в область вдалося залучити 118 млн грн. Про це повідомив перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак під час міжнародної науково - практичної конференції «ОСББ: досвід, виклики, перспективи», що відбулася 30 січня у Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя.

У даному заході взяли участь представники органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники ОСББ, польські колеги, а також жителі краю, яких цікавить дана тематика.

«Сфера діяльності ЖКГ — одна з тих галузей, у якій накопичилася низка проблемних питань, вирішити які можна лише об'єднавши всі наші зусилля. Жителі Тернопільщини досить згуртовані, організовані й активно налаштовані на позитивні зміни. Це підтверджує створення на теренах області близько 1000 ОСББ», — зазначив Іван Крисак.

До слова, торік стосовно використання «теплих кредитів» Тернопільська область зайняла непогану позицію по Україні, наголошує Іван Крисак. За його словами, на даний час відбувається підготовка до нового сезону оформлення «теплих кредитів». Тож при нагоді Іван Крисак закликав керівників ОСББ максимально використати дану можливість.

У рамках даної конференції присутні обговорили можливість залучення міжнародного досвіду проведення реформ у системі житлово-комунального господарства та професійного управління житловим будинком на прикладі Республіки Польща. А також питання вдосконалення послуг з обслуговування будинків, впровадження заходів з енергозбереження, заміну внутрішніх мереж тощо.

Довідково

Організатори заходу: Міністерство освіти і науки України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада, Тернопільська міська рада, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Polsko-Ukrai?ska Izba Gospodarcza, Krajowa Izba Gospodarki Nieruchomo?ciami, Uniwersytet Mikolaya Kopernika, Zaklad gospodarski komunalnej Groneko, Академія соціального управління.

Під час конференції присутні розглянули й обговорили широке коло проблем із напрямків:

1. Особливості створення Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків в умовах адміністративно-територіальної реформи України.

2. Міжнародний досвід проведення реформ у системі житлово-комунального господарства та професійного управління житловим будинком на прикладі Республіки Польща.

3. Правове забезпечення та налагодження системи взаємовідносин державної влади, органів місцевого самоврядування і ОСББ.

4. Соціально-економічні аспекти організації управління і функціонування ОСББ.

5. Енергоменеджмент житлових будинків – шляхи впровадження та джерела фінансування.

6. Сучасні практики управління житловим фондом (досвід ОСББ України та Польщі).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За 2 роки в Чернігові ...
Наступна новина: В Луцьку виявлено ...

КОМЕНТАРІ