Волинського правоохоронця засудили за одержання неправомірної вигоди з валютників

Волинського правоохоронця засудили за одержання неправомірної вигоди з валютників

31.01.17 12:38 0 440
Відділом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди, зловживання владою і службовим становищем та вчинення службового підроблення старшим оперуповноваженим державної служби боротьби з економічною злочинністю Любомльського району.

З жовтня 2014 по травень 2015 року правоохоронець одержав від громадян, які здійснювали незаконну діяльність з обміну валют, неправомірну вигоду у розмірі 300 доларів США та понад 4 тис грн за неперешкоджання їм у цій діяльності, непритягнення їх до адміністративної відповідальності та невилучення валютних цінностей.

Окрім того, у березні 2015 року старший оперуповноважений, використовуючи надану йому владу і службове становище, склав та видав завідомо неправдивий офіційний документ - протокол про адміністративне правопорушення.

Вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області 27 січня 2017 року колишнього правоохоронця визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368, ч.1 ст.366 і ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі із позбавленням права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах, зі сплатою штрафу в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і з конфіскацією майна.

Окрім того, його позбавлено також спеціального звання "капітан міліції".

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінниччині нагородили ...

КОМЕНТАРІ