В Луцьку реформа охорони здоров'я передбачає створення госпітальних округів

В Луцьку реформа охорони здоров'я передбачає створення госпітальних округів

31.01.17 15:19 0 530
Відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у режимі відеоселекторного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяли заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, заступники міського голови Андрій Киця, Сергій Григоренко.

На нараді заслухали інформацію про стан формування в області госпітальних округів. За словами начальника управління охорони здоров'я ОДА Ігоря Ващинюка, вже напрацьовано пропозиції, які відправлено на розгляд Міністерства охорони здоров'я, які передбачають створення на Волині трьох госпітальних округів — Луцького, Ковельського, Нововолинського. Це комплекси медичних закладів, об'єднаних для якісного надання медичних послуг. Наші сусіди — Рівненщина та Хмельниччина, які мають приблизно таку ж кількість населення та територію, також планують створити по три госпітальні округи.

Учасники обговорили питання реформування професійно-технічної освіти області, яке передбачає ширше залучення бізнесу і новітніх технологій для створення сучасних професійних центрів. Також йшлося про передачу окремих ПТУ в обласну комунальну власність та оптимізацію професійно-технічних закладів, яких зараз в області є 23.

Велика увага на нараді була приділена питанню забезпечення земельними ділянками учасників АТО, яким уже передано у власність1700 га волинських земель. Володимир Гунчив доручив зробити грунтовний аналіз своєчасності розгляду поданих заяв та оформлення відповідних документів, а також чи належним чином використовуються земляні ділянки.

На завершення зустрічі предметом обговорення стало питання, яке останнім часом набрало чималого резонансу у ЗМІ, щодо неспроможності функціонування Волинської обласної профспілкової бібліотеки імені І. Фуріва, що на проспекті Молоді. Федерація профспілок України, до якої відноситься дана бібліотека, пропонує книжковий фонд (75 тисяч екземплярів) передати у навчально-методичний Центр профспілок Волинської області, а подальше використання нерухомого майна бібліотеки площею 1100 метрів квадратних вважати недоцільним у використанні та продати. Володимир Гунчив вважає, що як один із варіантів, потрібно розглянути питання придбання цього приміщення територіальною громадою, адже першочергово це приміщення було у власності федерації профспілок Волині, об'єкт створювався за кошти громади.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Місцевим бюджетам ...

КОМЕНТАРІ