У Волинській області начальника управління Пенсійного фонду зобов’язали відшкодувати шкоду,завдану незаконним звільненням працівниці

У Волинській області начальника управління Пенсійного фонду зобов’язали відшкодувати шкоду,завдану незаконним звільненням працівниці

31.01.17 11:07 0 447
Прокуратура Волині звернулася до суду в інтересах держави в особі Пенсійного фонду України, Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області з позовом до начальника Головного управління Пенсійного фонду України, аби стягнути матеріальну шкоду в порядку регресу в сумі понад 90 тис. грн.

Правовими підставами пред’явлення позову стали норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації у зв’язку з оплатою працівникові часу вимушеного прогулу.

Такий обов’язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушенням закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

У зв’язку з виконанням рішення суду про поновлення на роботі працівниці Фонд виплатив їй майже 12 тис грн. середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Крім того, через затримку виконання рішення суду про поновлення на роботі (близько 2 років) Фонд виплатив жінці ще понад 79 тис. грн. середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Луцький міськрайонний суд задоволив позов прокуратури області, ухваливши стягнути із начальника ГУ ПФ України в області усю суму заподіяної шкоди.

У разі незгоди з прийнятим судом рішенням, відповідач вправі оскаржити його до апеляційного суду Волинської області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатця засуджено за ...

КОМЕНТАРІ