Вінничина: в області 25 сімей загиблих АТО,а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців,які брали участь у зазначеній операції та стояли на квартирному обліку отримали державну грошову компенсацію

Вінничина: в області 25 сімей загиблих АТО,а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців,які брали участь у зазначеній операції та стояли на квартирному обліку отримали державну грошову компенсацію

31.01.17 11:59 0 464
Про це зазначила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна під час апаратної наради 30 січня.

За її словами, одним із важливих завдань у 2016 році також було забезпечення соціальної підтримки та державних гарантій пільговим категоріям громадян. Зокрема, надання комплексних послуг, сприяння соціальній адаптації та забезпечення ефективного вирішення проблем учасників АТО та членам їх сімей, родин загиблих учасників АТО. «У Вінницькій області з кількістю осіб, які перебували в зоні проведення антитерористичної операції отримали статус учасника бойових дій майже 12 тис осіб, 253 особи отримали статус «Інвалід війни», 15 осіб - статус «Учасник війни» та 172 сім'ї отримали статус «Член сім'ї загиблого». Минулого року для підвищення ефективності вирішення проблемних питань було створено відділ допомоги учасникам АТО. Натомість в районах області створено координаторів, які теж відповідають про вирішення питань учасників АТО та членів їх сімей. А також, налагоджено співпрацю з громадськими т а волонтерськими організаціями, які надають підтримку та допомогу зазначеним категоріям. Так, за період роботи відділу надано майже 10 тис. консультацій по різним питанням. Зокрема, земельні ділянки, забезпечення житлом сімей та компенсаційні виплати», - повідомила посадовець.

Що стосується психологічної реабілітації та професійної адаптації, то минулого року психологічну реабілітацію пройшло 518 осіб, що на 23 % більше від плану та на 43% більше показника 2015 року.

Професійну адаптацію пройшли 224 особи, що на 27% більше ніж 2015 році. Області було надано 234 путівки для забезпечення санаторно-курортного лікування учасників АТО, які використані на 100%.

За словами Наталі Заболотної, в області на квартирному обліку для поліпшення житлових умов перебувало 25 сімей. Для забезпечення їх житлом в грудні 2016 року було виділено з державного бюджету майже 14 млн. грн.. з них 12-ти сім'ям придбано житло.

В ході наради Наталя Заболотна подякувала усім присутнім за плідну співпрацю. «Саме за рахунок взаєморозуміння та допомоги спільними діями нам вдалось досягти успішних результатів», - наголосила посадовець.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ