Вінниччина посідає І місце в Україні по відсотку домогосподарств,що охоплені субсидіями та ІІ місце щодо стану охоплення населення субсидіями (+фото)

Вінниччина посідає І місце в Україні по відсотку домогосподарств,що охоплені субсидіями та ІІ місце щодо стану охоплення населення субсидіями (+фото)

31.01.17 13:24 0 488
Про це під час щопонеділкової апаратної наради повідомила директор Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

В ході наради Наталя Заболотна підвела підсумки діяльності Департаменту за 2016 рік та проінформувала присутніх про досягнуті результати.

За словами Наталі Заболотної, одним із найважливіших поставлених у 2016 році завдань було забезпечення населення області житловими субсидіями та адресними соціальними допомогами. «Так, станом на 01.01.2017 року кількість сімей, які звернулись для отримання субсидій налічує - 392,7 тис., з них надано допомогу майже 368 тис., що на 34 тис. сімей більше ніж за аналогічний період 2015 року.

Згідно моніторингу Міністерства соціальної політики України щодо стану охоплення населення субсидіями між регіонами, Вінниччина посідає друге місце по Україні та становить 94,5 % досягнення цільового показника. Крім того, посідає перше місце по відсотку домогосподарств, що охоплені субсидіями. Хочу звернути увагу, що цей показник свідчить про, найкраще інформування та обізнаність населення регіону, найоперативнішого перерахування та призначення субсидій, а не про те, що у нас найменш плато спроможне населення», - наголосила посадовець.

На Вінниччині у 2016 році 109,4 тис. осіб отримували адресні соціальні допомоги. Сума призначених та виплачених з початку року державних допомог складає майже 2 млрд. грн.. Державна допомога сім'ям з дітьми виплачено1млрд. 095,0 млн. грн., державна допомога малозабезпеченим сім'ям 454,9 млн. грн., державна допомога інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам виплачено у сумі 312,2 млн. грн.., державна допомога по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу - 53,3 млн. грн., тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів 13,9 млн. грн. «Допомоги виплачено в повному обсязі і заборгованості немає», - наголосила посадовець.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ