За індексом будівельної продукції Вінниччина посіла 1 місце серед областей України

За індексом будівельної продукції Вінниччина посіла 1 місце серед областей України

31.01.17 13:47 0 463
За даними Головного управління статистики у Вінницькій області, протягом 2016 року у будівельному комплексі спостерігалась тенденція поступового пожвавлення інвестиційної та будівельної діяльності.

За індексом будівельної продукції, тобто зростання вкладень у будівельну галузь, у 2016 році Вінницька область зайняла 1 місце серед областей України (141,2% у порівнянні до відповідного періоду 2015 року).

Слід зазначити, що важливе місце займає будівництво та реконструкція соціально-значущих об'єктів області, таких як: школи, дитячі садки, лікарні, будинки культури а також пам'ятки архітектури. Зокрема у 2016 році на будівництво та реконструкцію шкіл та дитячих садків виділено 24,2 млн. грн., за ці кошти завершено:

? будівництво ІІ черги на 210 учнів школи в смт Стрижавка Вінницького району;

? реконструкцію приміщення №1 ЗОШ І-ІІІ ст. в с. Уланів Хмільницького району;

? реконструкцію існуючої будівлі під дитячий садок на 60 місць в с. Цибулівка Тростянецького району.

У зв'язку із коригуванням проектів із перерахунком у діючі ціни та, відповідно, збільшенням кошторисної вартості не завершено у 2016 році роботи з будівництва школи в с. Михайлівка Гайсинського району та реконструкції школи в с. Сосонка Вінницького району. Проте по цих об'єктах у 2016 році виконано значний обсяг робіт (6,7 та 7,1 млн. грн. відповідно). Будівництво шкіл планується завершити у 2017 році.

При виконанні робіт на об'єктах охорони здоров'я освоєно 50,0 млн.грн., на ці кошти завершено:

? будівництво дизельної електростанції потужністю 60 кВт та системи електроживлення приміщень «Центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф»;

? капітальний ремонт операційного блоку обласної дитячої клінічної лікарні;

? практично завершені будівельні роботи по хірургічному корпусу обласної лікарні ім..М.Пирогова.

Розпочато роботи по реконструкції з розширенням 2-х поверхового корпусу лікувально-діагностичного відділення обласної фізіотерапевтичної лікарні в м.Хмільник.

Значний обсяг робіт виконаний у рамках проведення ремонтно-будівельних робіт корпусів ВОКЛ ім.Пирогова. У 2016 році:

? завершено капремонт фасаду та покрівлі корпусу №6 ВОКЛ ім.Пирогова;

? виконано робіт на 2,1 млн.грн. на капремонті фасаду та покрівлі корпусу №7 ВОКЛ ім.Пирогова.

? Проведено 3 тендерні процедури по капремонту корпусів №1 (адміністративний), №14 (гематологічне відділення), №17 (лікувальний корпус). В межах виділених коштів розпочато роботи із заміни вікон.

У 2017 році пріоритетними напрямами в будівельній діяльності лишаються завершення розпочатих об'єктів соціально-культурного призначення, роботи з підвищення енергоефективності будівель, ремонтні роботи в інтернатних закладах з постійним перебуванням людей, ремонтно-реставраційні роботи на пам'ятках архітектури державного і місцевого значення.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: виявлено факти ...
Наступна новина: Віталій Сікіринський: ...

КОМЕНТАРІ