Чернівці: Міська лікарня №1 отримала автомобіль швидкої медичної допомоги з Канади

Чернівці: Міська лікарня №1 отримала автомобіль швидкої медичної допомоги з Канади

31.01.17 11:36 0 475
Технічний паспорт та номерні знаки до сучасного автомобіля швидкої допомоги Ford вручив міській лікарні №1 Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. Цю машину з Канади попередньо було передано 27 січня в Києві у рамках відзначення 25-річчя дипломатичних відносин України і Канади.

«Відповідно до можливостей ми забезпечуємо галузь охорони здоров'я усім необхідним, – каже Олексій Каспрук. – Радий, що ми отримали цей сучасний автомобіль, який дозволить транспортувати хворих і по місту, і, за потреби, на великі відстані. Окрім цього, Чернівці беруть участь в україно-румунському проекті, який дозволить облаштувати у 1-й міській лікарні приймальне відділення з можливістю оперативно надавати допомогу».

Чернівці отримали цю допомогу за сприяння представника Канадсько-українського фонду Джона Гулюка в рамках проекту «Швидкі для України», що започатковано у 2015 році з огляду на складну гуманітарну ситуацію в Україні в результаті російського вторгнення.

Про участь міста Чернівці у проекті «Швидкі для України» було домовлено в листопаді минулого року під час зустрічі Олексія Каспрука з координатором проектів Конґресу Українців (UCC Ukraine Appeal) паном Джоном Голюком (John Holuk).

Представник Конгресу Українців Канади у Чернівцях особисто вивчав потреби міста в автомобілі швидкої медичної допомоги, умови його експлуатації та зберігання.

Організаційний супровід отримання цього гуманітарного вантажу здійснювала Чернівецька міська організація Товариства Червоного Хреста (голова – Алла Запухляк).

Машина швидкої допомоги Ford 2011 року випуску, яку отримала лікарня, обладнана сучасним медичним устаткуванням та адаптована для надання реанімаційних послуг, що надає можливість транспортувати хворих за межі м. Чернівці.

При потребі 6 машин швидкої допомоги, міська лікарня №1 має лише 3 автомашини, які не зареєстровані як санітарний автомобільний транспорт. Тому отримання спеціалізованого автомобіля швидкої допомоги значно поліпшить медичне обслуговування чернівчан.

Довідково

Відповідно до нормативних документів Міністерства охорони здоров'я України нормативна потреба автомобілів для міської лікарні №1 становить – 2 автомобілі з носилками; 4 автомобілі без носилок.

Станом на 20.01.2017 року на обліку лікарні перебуває три автомобілі, в тому числі: ВАЗ 21214 (легковий); ВАЗ-21140 (легковий); УАЗ-3741 (вантажний), які не зареєстровані як санітарний автомобільний транспорт.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в області ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ