Чернівці: Олексій Каспрук: “Якщо ми будемо прокладати тонель вартістю понад 4 мільярди гривень,то 20 років не робитимемо капіталовкладень у дороги і ремонти в школах”

Чернівці: Олексій Каспрук: “Якщо ми будемо прокладати тонель вартістю понад 4 мільярди гривень,то 20 років не робитимемо капіталовкладень у дороги і ремонти в школах”

31.01.17 11:58 0 492
Найближчим часом проект тонелю, який є в перспективі генерального плану і мав би пролягати під чернівецьким аеродромом, не будуть втілювати у життя у зв'язку з надто великою вартістю будівництва. Про це на брифінгу у Ратуші повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Довжина тонелю складає 306 метрів. Минулоріч було проведено вишукувальні роботи вартістю 140 тисяч гривень, а також розроблено техно-економічне обгрунтування вартістю 688 тисяч гривень. Тендер на ці роботи виграла київська компанія «Укрспецтонель».

“Ані країна, ані місто не знаходяться в такому фінансовому стані, щоби реалізовувати такі потужні інфраструктурні проекти, – зазначив Олексій Каспрук. – Тому моєї підтримки щодо виділення коштів на будівництво тонелю не було. Минулого року були виділені кошти розміром один мільйон гривень, депутати фактично продавили це питання. І ми отримали документ, який називається “техніко-економічне обгрунтування. Вартість робіт лише по спорудженню тонелю складе понад два мільярди гривень без урахування викупу землі, знесення будівель. Тому що, крім нового тонелю, треба ще перенести мережі, побудувати автостраду від Бульвару Героїв Крут до Гравітону. Експертно ми оцінили, що вартість цього проекту складе понад чотири мільярди гривень. У цьому випадку з нашим річним бюджетом розвитку міста нам років 20 в місті взагалі нічого неможливо буде робити: ні дороги, ні міжбудинкові проїзди, ні ремонти в школах і садочках. Я радий, що депутати думають глобально, але треба думати про практичні речі, які можуть покращити життя. Якщо говорити про великі проекти, то радив би більше зосередитися на проекті захисту від повеней Садгірського району і частини Чернівців”.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 9 тисяч чернівчан ...
Наступна новина: Вінничина: в області 25 ...

КОМЕНТАРІ