На Всесвітній зимовій Універсіаді в Казахстані виступають тернопільські спортсмени

На Всесвітній зимовій Універсіаді в Казахстані виступають тернопільські спортсмени

01.02.17 13:05 0 489
У столиці Казахстану у місті Алмати стартувала 28-ма Всесвітня Зимова Універсіада-2017. У складі студентської збірної команди України зі сноубордингу та фристайлу (могул) виступають і четверо тернополян. Це сноубордисти Таня Копчак (Тернопільський національний економічний університет), Тарас Бігус (Львівський державний університет фізичної культури) та фристайлісти – Олег Масира (Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя) та Андрій Лебедик (Тернопільський національний економічний університет). Усі вони - вихованці спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи «Екстрім» міської ради та обласної школи вищої спортивної майстерності.

Участь у змаганнях Універсіади беруть також представники інших зимових видів спорту з Тернопілля. Це Віктор Пасічник, який виступатиме у лижному двоборстві і є студентом Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя, та біатлоністка Марія Кручова, яка представляє Тернопільський національний економічний університет.

До речі, у Марії Кручової вже відбулись перші старти. Це жіноча індивідуальна гонка на дистанції 15 кілометрів. У цих перегонах наша землячка стала дванадцятою, а її колега по команді Надія Бєлкіна (вихованка Національного університету фізичного виховання і спорту України) фінішувала третьою.

До речі, як повідомляє обласний комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти України, підтримати наших студентів у їх прагненні до перемоги до Алмати в складі офіційної делегації вирушили ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий та директор центру фізичної культури та спорту ТНЕУ Роман Циквас.

Додамо, що попередньо до складу української збірної також входили і наші провідні біатлоністи - студенти ТНЕУ та ТНПУ ім. В.Гнатюка Анастасія Меркушина, Дмитро Підручний, Андрій Підгрушний та Роман Бригадир, але у зв'язку з їх участю у чемпіонатах Європи та Світу, вони наразі не зможуть поборотись за нагороди Зимової Універсіади.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ