Валерій Федорейко: Тернопільщина не готова приймати сміття з Львівської області у такому вигляді,як воно зараз є

Валерій Федорейко: Тернопільщина не готова приймати сміття з Львівської області у такому вигляді,як воно зараз є

01.02.17 12:33 0 426
Тернопільщина не готова приймати сміття з Львівської області у такому вигляді, як воно зараз є. Про це заявив під час спілкування з журналістами голова Громадської ради при обласній державній адміністрації Валерій Федорейко 31 січня.

«24 січня в обласну державну адміністрацію надійшов лист від міського голови Львова з проханням тимчасово допомогти місту у захороненні частини твердих побутових відходів. Однак позиція членів Громадської ради така: ми не можемо завозити це сміття в нашу область, це технічна проблема. Крім того, це значні об`єми: 800 тонн на добу», - зауважив Валерій Федорейко.

Як зазначив голова Громадської ради, минулого року в області відбувся перший Всеукраїнський науково-практичний семінар «Диверсифікація джерел енергії: інноваційні комплексні енергетичні системи». Під час заходу було представлено багато наукових розробок, серед яких – різні утилізатори. За їх допомогою можна вирішити проблему зі сміттям. Крім того, в кількох населених пунктах області готові стати замовниками створення полігонів важколіквідного сміття на своїх територіях. Це Зборів, Шумськ, Теребовля, Хоростків тощо.

«Весь комлекс проблем, пов`язаних з утилізацією ТПВ, можна вирішити протягом 2017 року», - запевнив Валерій Федорейко.

Нагадаємо, 30 січня на Павлівське сміттєзвалище було завезено 2 фури сміття зі Львова (про це свідчить багато різноманітних чеків, учнівських зошитів з прив'язкою до цього міста). Крім того, подібні випадки траплялися й раніше на території області: в Малашівцях та поблизу Зборова. В обидвох випадках в смітті виявили чеки з львівських магазинів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затримано посадовця ...
Наступна новина: Чернівецькі спортсмени ...

КОМЕНТАРІ