Степан Барна: Приклад Підкарпатського воєводства у залученні інвестицій – дуже корисний для Тернопільщини

Степан Барна: Приклад Підкарпатського воєводства у залученні інвестицій – дуже корисний для Тернопільщини

01.02.17 12:16 0 503
Делегація Тернопільщини на чолі з Головою обласної державної адміністрації Степаном Барною повернулася з Х Форуму «Європа-Україна», який пройшов у польському місті Жешув. Як повідомив Степан Барна, в рамках візиту відбулася безпосередня зустріч з Маршалком Підкарпатського воєводства Республіки Польща Владиславом Ортилем.

«З Підкарпатським воєводством у нас налагоджена тісна співпраця в рамках офіційної угоди між Україною та Республікою Польща. Тож, ми обговорили можливості реалізації спільних проектів в економічній, комунікаційній та гуманітарній сферах», - зазначив Голова Тернопільської ОДА.

За його словами, в економічній сфері найбільшим пріоритетом є створення додаткової площі для співпраці між бізнес-середовищем Тернопільської області та Підкарпатським воєводством. З огляду на те, що у травні цього року на теренах нашого краю знову відбудеться економічний форум «Тернопільщина-Invest», попередні переговори створюють хороше підґрунтя.

«В комунікаційній складовій хочу відзначити роботу в напрямку просування бренду Тернопільського аеропорту. Ми здійснили масштабну підготовчу роботу щодо можливості його повноцінного функціонування, тому тепер стоїть задача забезпечити діяльність цього транспортного вузла на максимальну потужність. Наша делегація мала змогу відвідати аеропорт «Жешув-Ясьонка», який за розмірами та стратегічною потужністю дуже схожий з нашим. Досвід його успішної експлуатації, яким поділилися польські колеги, є надзвичайно доречним», - зазначив Степан Барна.

Та найбільш знаковим для Тернопільщини, яка за останній рік посіла 4 місце в Україні за динамікою обсягу прямих іноземних інвестицій, є додатковий досвід Підкарпатського воєводства у цій сфері.

«За останні два роки ми заклали фундамент для інвестицій в Тернопільщину. Ми плануємо зберігати цей темп. А оскільки Підкарпатське воєводство лише за останні 10 років залучило приватних інвестицій та інвестицій Європейського Союзу на загальну суму понад 40 мільярдів євро – для нас цікавими є «рецепти» такого успіху. Думаю, в рамках двосторонньої співпраці ми отримаємо відповіді на актуальні для нас зараз питання, ознайомимося з найбільш вдалими моделями», - зазначив Степан Барна.

Також з польською стороною у Тернопільської області існує масштабний пласт культурологічних зв'язків, і в цій площині обов'язково буде поглиблена співпраця. «На території Підкарпатського воєводства налічується дуже багато сіл, у яких є чимала кількість українських пам'яток культури, що потребують належного догляду. Так само і на території нашої області - багато пам'яток культури Польщі. Налагодження своєрідного мосту двосторонньої співпраці дасть можливість реалізувати цікаві та потрібні спільні проекти», - підкреслив очільник області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Кільком ...

КОМЕНТАРІ