Підрозділи територіальної оборони Тернопільщини взяли участь в черговому вишкільному тренуванні

Підрозділи територіальної оборони Тернопільщини взяли участь в черговому вишкільному тренуванні

01.02.17 12:48 0 475
Вишкіл загонів територіальної оборони відбувся 31 січня на базі полігону c. Біла Тернопільського району.

«Ми провели єдиний Всеукраїнський день стрільця із залученням двох загонів оборони — Тернопільського району та міста Тернопіль. У бойовій підготовці взяли участь близько 50 жителів краю. Наймолодшому учаснику — 20 років, найстаршому — 56. Це громадяни різної категорії, частина з яких працює на підприємствах чи організаціях, є серед них й безробітні. Варто зазначити, після шніх занять двоє учасників виявили бажання добровільно вступити на військову службу за контрактом», — повідомляє військовий комісар Тернопільського об'єднаного військового комісаріату Микола Бойко.

Даний захід, організований Тернопільським обласним військовим комісаріатом, проводиться щомісяця з різними загонами оборони Тернопільської області. Учасники проходять інженерну, військово-медичну, тактичну та вогневу підготовки. Відпрацьовують й практичні вправи стрільби з АК-74 та пістолета ПМ. За словами військового комісара, мотивація громадян перебувати у загонах оборони — це, насамперед, отримання відповідної підготовки, аби в разі воєнного стану вміти захистити свою землю від ворога. Головна умова участі в даному вишколі — придатність за станом здоров'я та відповідність морально-психологічним вимогам, адже тут люди мають справу зі зброєю.

Загони територіальної оборони сформовні в усіх без винятку районах Тернопільської області, зазначає голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«В кожному районі Тернопільщини повинен діяти загін із щонайменше 300 осіб, які в умовах особливого стану зможуть забезпечити порядок, правовий статус й заистити територіальну цілісністт нашої держави. Плануємо, що вже у найближчому часі загони територіальної оборони Тернопільської області становитимуть 2,5 тис осіб. Влітку ми проведемо масштабні навчання, що дасть можливість підняти бойовий дух, а також максимально мобілізувати людей, які хочуть вступити на службу в Збройних Силах України», - наголошує очільник області.

Подібні практичні заняття з бойової підготовки проводитимуться систематично та охоплять весь особовий склад підрозділів територіальної оборони області. Крім цього, обласною державною адміністрацією проводяться вишкільні табори для молоді в кожному районі області. Мета подібних заходів — підняття престижу захисника Вітчизни, підготовки до служби в Збройних Силах України, патріотичне виховання молоді.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернівці: Медичні сестри ...

КОМЕНТАРІ