Що таке антифриз і для чого він потрібен?

Що таке антифриз і для чого він потрібен?

02.02.17 19:37 0 848

Необхідність у використанні охолоджуючої рідини (антифризу) в автомобілі викликана тим, що в процесі роботи двигун внутрішнього згоряння нагрівається і вимагає постійного охолодження. Оптимальна температура його експлуатації не повинна перевищувати приблизно + 85 0 С. Для цього і використовується охолодження. Відповідь на питання, що це таке антифриз, полягає в тому, що він є однією з технологічних рідин, обов'язкових для автомобіля, який забезпечує захист двигуна від перегріву і пов'язаних з ним несправностей, зниження потужності, підвищення витрати палива. Яскравим прикладом антифризу є охолоджуюча рідина «Лена», до речі придбати її можна тут: https://www.savia.ru/products/coolants/lena/.

Кожен автолюбитель знає, що перевірка рівня охолоджуючої рідини - це обов'язкова процедура при експлуатації автомобіля. У багатьох моделях на панелі приладів для цього є спеціальна лампочка індикації рівня рідини. Якщо вона відсутня, то процедуру слід робити візуально - за рівнем або поплавком безпосередньо в бачку. Досить здійснювати таку перевірку один раз на місяць за умови, що не виникає ніяких проблем з температурою двигуна. Якщо ж спостерігається його перегрів, то це привід для позапланової перевірки.

Розповідаючи про те, навіщо потрібен антифриз, хотілося б також додати, що при зниженні його рівня може спостерігатися таке явище, як нерівномірність оборотів в моторі автомобіля. Це теж привід перевірити рівень і долити при необхідності до необхідного обсягу.

Постійний контроль температури двигуна, рівномірності його роботи, рівня охолоджуючої рідини дозволять запобігти перегріву і поломкам, а також продовжать термін справної експлуатації автомобіля.

Якщо ви автолюбитель-початківець, то необхідний склад ви можете купити у сервісному центрі. Фахівці готові особисто показати, куди лити антифриз в вашому автомобілі, яка його кількість потрібна, а також пояснити основні правила безпеки, які слід при цьому дотримуватися. Ніколи не можна відкривати кришку бачка при заведеному двигуні, тому що можна обпекти руки. Відкриваючи кришку, слід спочатку злегка її відкрутити і випустити тиск, а лише потім повністю зняти. Рівень рідини не повинен бути надто низьким або високим, тому що це створить проблеми з нормальним охолодженням двигуна вашого автомобіля.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Унітази Duravit - ...
Наступна новина: Последние новости Иркутска: ...

КОМЕНТАРІ