Чернігів: У гуртожиток для переселенців завезли дві нові електроплити та душові кабіни

Чернігів: У гуртожиток для переселенців завезли дві нові електроплити та душові кабіни

03.02.17 08:49 0 541
1 лютого, у гуртожиток Чернігівського національного технологічного університету (вул. Ціолковського, 14), куди заселилася частина мешканців пошкодженого будинку по вул. Попудренка, для них доставили дві душові кабіни та дві електроплити.

Заступник міського голови – керуючий справами виконкомуСергій Фесенко та начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик приїхали до гуртожитку, щоб перевірити умови проживання постраждалих чернігівців.

Сергій Фесенко оглянув приміщення та поспілкувався з мешканцями. У своєму коментарі журналістам він розповів, що всі матеріали придбані за кошти благодійників, які перераховуються на спеціальний рахунок, відкритий Благодійним фондом «Поліський Оберіг» для допомоги жителям зруйнованого будинку. Загалом закупка для цього гуртожитку була зроблена на загальну суму понад 35 тис. грн.

- Всі проблеми, які є у мешканців, знаходяться на постійному контролі. Міська влада постійно допомагає та опікується потребами цих людей. Якщо люди звертатимуться, ми обов'язково або через благодійний фонд, або через міський бюджет будемо купувати необхідні речі. Мешканці гуртожитку не виселятимуться до тих пір, поки не відновиться зруйнований будинок і люди не поселяться туди, де раніше мешкали», - сказав заступник міського голови.*/blockquote

*/blockquote

Крім того, Сергій Фесенко повідомив, що зараз ПрАТ «Чернігівводпроект» вже робить геологічне дослідження, у «Чернігів-проектреконструкція» замовлена проектно-кошторисна документація, а Київський державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій виконуватиме інструментальне обстеження пошкодженої будівлі на Попудренка, 16. Після всіх цих обстежень, коли готова буде вся документація, орієнтовно навесні розпочнуться будівельні роботи. Планується, що до кінця року мешканці зможуть заселитися до свого будинку по вул. Попудренка.

Начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик повідомив, що ті, хто раніше отримував субсидії на житло, зараз теж можуть їх отримати. Для цього необхідно, в першу чергу, оформити договір на проживання у гуртожитку, який потім треба надати до відділу субсидій.

Як вже повідомлялося раніше, у гуртожитку ЧНТУ для постраждалих мешканців, де проживатимуть орієнтовно 84 особи, виділено 5-й поверх. У кімнатах, коридорі та санвузлі зроблений ремонт. Крім того, поселенці вже користуються новою технікою - пральними машинами та бойлером на кухні.

Завідуюча гуртожитком Надія Радько розповіла, що на 5-му поверсі розташовано 36 кімнат, вони майже всі заселені, але люди ще приходять, щоб оглянути помешкання. Вона також додала, що дві електроплити куплені на замовлення жильців, хоча на двох кухнях по дві електроплити було, але на таку кількість сімейних людей їх дійсно потрібно більше. Душові кабінки будуть встановлені замість старої ванни.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Вінничина: в області ...

КОМЕНТАРІ