У Луцьку запровадять електронну систему оплати проїзду у муніципальному транспорті

У Луцьку запровадять електронну систему оплати проїзду у муніципальному транспорті

03.02.17 08:02 0 535
У конференц-залі департаменту ЦНАП обговорили технічні можливості впровадження автоматизованої системи оплати поїзду та обліку пасажирів у муніципальному транспорті міста Луцька. В обговоренні взяли участь заступник міського голови Сергій Григоренко, директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк, директор ТОВ “Системний зв'язок” міста Тернопіль Віталій Васильків, депутат міської ради Тарас Шляхтич, директор департаменту ЦНАП Лариса Карп'як, керівники виконавчих органів Луцької міської ради та представники “Приват Банку”.

Як зазначив заступник міського голови Сергій Григоренко, у Луцьку — найбільша кількість пільговиків, перевезення яких повністю лягло на плечі міського бюджету. “Це серйозна стаття витрат для бюджету Луцька, тому ми плануємо обмежити кількість пільгових перевезень та провести чіткий облік пасажирів-пільговиків шляхом встановлення у луцьких тролейбусах спеціальних облікових приладів — валідаторів. На основі отриманих даних пільговики нашого міста отримають “Картку лучанина”, яка надаватиме право пільгового проїзду. Кіькість поїздок, які оплачуватиме міський бюджет, буде чітко визначеною. Як приклад, ми хочемо використати досвід міста Тернопіль”, - наголосив він.

Директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк акцентував на перевагах, які матиме впровадження “Картки лучанина”. Зокрема, це чіткий облік пасажирів -пільговиків, детальне вивчення пасажиропотоку, надання більш якісних послуг у сфері перевезень, адже ЛПЕ — це соціально орієнтоване підприємство.

Також учасники зустрічі обговорювали впроваження у луцьких тролейбусах системи безготівкової оплати проїзду за допомогою мобільного додатку через смартфон, яка нещодано запрацювала у місті Львові. Однак, поки що цей проект потребує детального юридичного опрацювання.

Окрім цього, учасники зустрічі обговорили можливість запровадження “Картки лучанина” не лише для пільгових категорій населення, а й для усіх мешканців міста. Кожен, хто користується системою інтернет-банкінгу “Приват24”, зможе взяти участь в опитуванні щодо якості надання адміністративних послуг у ЦНАПі, отримаувати смс-сповіщення та за допомогою мобільного додатку реєструватися в електронній черзі ЦНАПу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях стартував ...

КОМЕНТАРІ