Чернівчани можуть номінуватися на конкурс «Благодійна Україна»

Чернівчани можуть номінуватися на конкурс «Благодійна Україна»

03.02.17 10:24 0 520
Оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна» прийматиме заявки від чернівецьких номінантів до 15 лютого 2017 року. Мета конкурсу: розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Критерії та порядок оцінювання конкурсних заявок номінантів Національного конкурсу «Благодійна Україна»

Національна експертна рада визначає переможців на загальнодержавному та регіональному рівнях конкурсу шляхом затвердження результатів оцінювання конкурсних заявок, які надійшли на конкурс у встановлений термін, відповідними експертними групами.

Експертні групи забезпечують оцінювання конкурсних заявок в у всіх номінаціях:

Номінації національного конкурсу

Колективні номінації конкурсу за звання «Благодійник року»:

* Благодійність великого бізнесу. 2) Благодійність середнього. 3) Благодійність малого бізнесу. 4) Корпоративна благодійність. 5) Колективне волонтерство. 6) Всеукраїнська благодійність. 7) Регіональна благодійність. 8) Благодійність в охороні здоров'я. 9) Благодійність в освіті та науці. 10) Благодійність в культурі та мистецтві. 11) Благодійність в соціальній сфері. 12) Благодійність в захисті України. 13) Благодійність неурядового сектору. 14) Молодіжна та дитяча благодійність. 15) Благодійна акція.

Індивідуальні номінації:

* Громадянська благодійність. 2) Меценат року. 3) Волонтер року.

Спеціальні номінації:

* Народний благодійник. 2) Благодійність у медіа. 3) Іновації в благодійності. 4) Допомога з-за кордону.

Номінації регіонального етапу конкурсу

Колективні номінації: 1) Благодійність середнього бізнесу. 2) Благодійність малого бізнесу. 3) Корпоративна благодійність. 4) Колективне волонтерство. 5) Регіональна благодійність. 6) Благодійність в охороні здоров'я. 7) Благодійність в освіті та науці. 8) Благодійність в культурі та мистецтві. 9) Благодійність в соціальній сфері. 10) Благодійність в захисті України. 11) Благодійність неурядового сектору. 12) Молодіжна та дитяча благодійність. 13) Благодійна акція року.

Індивідуальні номінації: 1) Громадянська благодійність. 2) Меценат року. 3) Волонтер року.

Спеціальні номінації: 1) Благодійність у медіа. 2) Допомога з-за кордону.

Експертні групи формує секретар Національної експертної ради, виходячи зі спорідненості номінацій, з числа членів Національної експертної ради та зовнішніх експертів, що володіють відповідною кваліфікацією та досвідом роботи у сфері благодійництва. Ділова рада є експертною групою з оцінювання таких номінацій: Благодійність великого бізнесу; Благодійність середнього бізнесу; Благодійність малого бізнесу; Корпоративна благодійність; Меценат року. Медіа-рада є експертною групою з оцінювання номінації Благодійність у медіа. Зовнішні експерти працюють у складі експертних груп з наданим їм правом вирішального голосу. Секретар Національної експертної ради може запрошувати зовнішніх експертів для участі у засіданні Національної експертної ради з затвердження результатів оцінювання конкурсних заявок. При цьому запрошені експерти участі у голосуванні з затвердження результатів оцінювання не беруть.

Для уникнення конфлікту інтересів, члени Національної експертної ради та зовнішні експерти не оцінюють конкурсні заявки, якщо вони є прямими чи опосередкованим представниками номінанта конкурсу, або представником організації (спільноти) реципієнта. При оцінюванні конкурсної заявки члени експертної групи керуються наступними критеріями:

• обсяг наданої допомоги, в тому числі: обсяг залучених ресурсів; кількість залучених організацій-партнерів, меценатів та волонтерів;

• суспільне значення (соціальна вага) вирішення конкретної проблеми;

• масштабність надання благодійної допомоги – кількість осіб та організацій, які отримали допомогу; • якісні (принципові, відчутні) зміни, які відбулися внаслідок надання допомоги;

• довготривалість результатів, отриманих внаслідок надання благодійної допомоги;

• іноваційність задіяних форм, методів та технологій, креативність організаційних рішень.

Члени експертної групи проводять індивідуальне оцінювання (рейтингування) конкурсних заявок в кожній окремій номінації відповідно до оцінювальної форми, затвердженої Оргкомітетом. Арифметична сума рейтингових місць, виставлених кожним експертом, який бере участь в оцінюванні конкурсних заявок у рамках окремої номінації, визначає місце домінанта у зведеному рейтингу (чим нижча рейтингова сума балів, тим вище зайняте підсумкове місце) у загальнодержавному та регіональному форматах. Зведеним результатом у окремій номінації є рейтинг конкурсних заявок у загальнодержавному та регіональному форматах. На основі отриманих від експертних груп рейтингів конкурсних заявок у кожній номінації члени Національної експертної ради шляхом голосування по кожній окремій номінації визначають переможця та лауреатів Національного конкурсу «Благодійна Україна». Національна експертна рада своїм колегіальним рішенням може делегувати право визначення переможця та лауреатів регіонального етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна» у додатковій регіональній номінації (введеній за згодою Оргкомітету конкурсу) Конкурсній комісії регіонального етапу конкурсу.

Zayavka_BlagoUkraine_2016(4)

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Геннадій Зубко: Більше 10 ...
Наступна новина: На Вінничині створення ...

КОМЕНТАРІ