Житомирщина: медичні працівники області проаналізували обставини виникнення травматизму серед населення

Житомирщина: медичні працівники області проаналізували обставини виникнення травматизму серед населення

03.02.17 16:08 0 570
Темі травматизму та реабілітації було присвячене спільне розширене засідання обласної координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер та Асоціації медичних сестер Житомирської області, яке відбулося 31 січня у Житомирському інституті медсестринства.

Нині практично йдеться про епідемію травматизму серед населення, оскільки випадки травматизму посідають третє місце після грипу та ГРВІ. Про це розповів Ігор Коцюба, лікар ортопед – травматолог травматологічного кабінету поліклініки №2 КУ ЦМЛ №1 м. Житомира. Щодня до травмпунктів міста звертається біля 50-60 пацієнтів, переважна більшість з яких отримали травми внаслідок падіння на вулицях.

Якщо вуличний травматизм зростає серед дорослого населення саме взимку, то найбільша кількість звернень серед дитячого населення (а це особи віком до 18 років ) припадає на літній період, коли зростає світловий день і діти основний свій час проводять на вулиці без нагляду дорослих.

Якщо зазвичай взимку до обласної дитячої лікарні 20-30 звернень за добу з приводу травм, то влітку ця цифра зростає до 50-70. Це травми, отримані внаслідок падіння з дерев, на погано облаштованих літніх майданчиках трапляються травми, пов'язані з пошкодженням сухожиль, коли діти намагаються перелізти через паркани, виготовлені з металоконструкцій або ж коли перебігають дорогу перед транспортом.

Реєструються останнім часом й випадки спортивного травматизму, отримані на уроках фізкультури. В обласній дитячій клінічній лікарні цілодобово працює центр дитячої травми, де чергують нейрохірург, окуліст, травматолог, а при потребі – для консультації запрошується інший фахівець. Центр забезпечений усім необхідним.

Учасники координаційної ради провели аналіз передумов та обставин виникнення травматизму та обмінялися досвідом щодо реабілітації пацієнтів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині за минулий ...
Наступна новина: На Вінничині 1 лютого 2017 ...

КОМЕНТАРІ