Вінничина: в області забезпечено житлом 28 сімей загиблих,які брали безпосередню участь в АТО,інвалідів I-II групи,що потребували поліпшення житлових умов

Вінничина: в області забезпечено житлом 28 сімей загиблих,які брали безпосередню участь в АТО,інвалідів I-II групи,що потребували поліпшення житлових умов

03.02.17 08:52 0 484
У своєму виступі на колегії ОДА, 31 січня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій визначив одним із пріоритетних напрямків - підтримку воїнів, які пройшли бойовий вишкіл в АТО. «В області забезпечено житлом 28 сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, інвалідів I-II групи, що потребували поліпшення житлових умов, придбано житло для трьох сімей учасників АТО, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок на загальну суму 1,5 млн. грн.»,- повідомив він.- Виплачена грошова компенсація 25 сім'ям загиблих військовослужбовців та інвалідам I-II групи з числа учасників АТО, які перебували на квартирному обліку станом на 01.12.2016 року на загальну суму 13,7 млн.грн.».

У Вінницькій області, з числа осіб, які перебували в зоні АТО, отримали статус: «Учасник бойових дій» - 11942 особи, «Інвалід війни» - 253 особи, «Учасник війни» - 15 осіб.

З початку проведення АТО, із числа уродженців Вінницької області, які безпосередньо брали участь у проведенні АТО нараховується 199 загиблих. З них: 134 військовослужбовців - загинули, 59- померло, 6 - родин загиблих, які переїхали на постійне місце проживання у Вінницьку область. Зниклих безвісти з числа уродженців Вінницької області обліковано 4 військовослужбовці.

Статус «Член сім'ї загиблого» встановлено 172 сім'ї загиблих та видано 297 посвідчення і 55 довідок неповнолітнім дітям, які дають право на користування пільгами відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

В рамках виконання «Обласної комплексної цільової програми підтримки часників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО на 2016-2018 роки (затверджена рішенням 7 сесії Вінницької обласної ради 7 скликання від 30.06.2016 року №123) у 2016 році з обласного бюджету надано допомогу 36 сім'ям загиблих (померлих) учасників АТО виплачено одноразову матеріальну допомогу на суму 1 млн. 80 тис. грн.

Під час проведення АТО в східних областях України отримали поранення та захворювання 656 осіб (з них: 585 - поранення, 71 - захворювання). 129 особам, з числа учасників АТО, які отримали поранення (травму, контузію, каліцтво) учасникам АТО виплачено одноразову матеріальну допомогу на суму 1 млн. 290 тис. грн.

У 2016 році Вінницькій області відповідно були виділені кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов і перебувають на обліку за місцем проживання як такі, що потребують поліпшення житлових умов в загальній сумі 13 693,9 тис. грн для забезпечення житлом 25 сімей, з яких 8 сім'ям житло уже придбано (на суму 4 756,2 тис. грн.).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ