Гендерно-орієнтоване бюджетування започатковано на Вінниччині (+фото)

Гендерно-орієнтоване бюджетування започатковано на Вінниччині (+фото)

03.02.17 12:51 0 649
1 лютого, відбулася зустріч голови облдержадміністрації Валерія Коровія та заступника директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Ірини Зубань з представниками проекту «Гендерне бюджетування в Україні» щодо запровадження гендерно-орієнтованого бюджетування в галузі охорони здоров'я у Вінницькій області.

Проект «Гендерне бюджетування в Україні» здійснюється з метою підтримки Міністерства фінансів України у процесі впровадження гендерно-орієнтованого бюджетування та проходить за фінансової підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку.

«Це дуже цікавий і потрібний проект. Ми зробимо все для того, щоб він як найшвидше запрацював на Вінниччині», – відзначив Валерій Коровій.

Зазначимо, що гендерно-орієнтоване бюджетування (ГОБ) – визнаний у всьому світі ефективний інструмент досягнення гендерної рівності, який сприяє підвищенню ефективності використання бюджетних коштів.

«Проект має все для того, щоб в подальшому лягти в основу змін у бюджетній системі України», – впевнена заступник начальника управління планування місцевих бюджетів – начальник відділу міжбюджетного регулювання та середньострокового планування Міністерства фінансів України та учасник проекту Олена Мачульна.

«Гендерно-орієнтоване бюджетування поєднує у собі 2 процеси: забезпечення гендерної рівності і управління державними фінансами», – зазначила національний експерт з гендерно-орієнтованого бюджетування проекту ГОБ Оксана Цюпа.

Так, проект проходить у 4 основні етапи:

Етап 1. Початкова робота щодо впровадження ГОБ у пілотних міністерствах та областях;

Етап 2. Впровадження і апробація результатів пілотної роботи з ГОБ;

Етап 3. Врахування гендерного аспекту в бюджетному процесі на державному та місцевому рівнях;

Етап 4. ГОБ впроваджено в Україні.

Слід зазначити, що гендерно-орієнтоване бюджетування – це інструмент спрямований на інтеграцію гендерної складової у бюджетний процес. Його слід розглядати як впливовий елемент управлінської діяльності, пов'язаний із розробкою бюджетів різних рівнів, що надає важливу інформацію фахівцям, які приймають рішення щодо розподілу бюджетних коштів.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «Мій тато став ...
Наступна новина: Житомирщина підтримує ...

КОМЕНТАРІ