Тернопілля: степан Барна вручив комп`ютери двом школам на Чортківщині

Тернопілля: степан Барна вручив комп`ютери двом школам на Чортківщині

03.02.17 08:10 0 1471
Дві школи у Чортківському районі – Нагірянська ЗОШ І-ІІ ступенів та Ягільницька ЗОШ І-ІІІ ступенів – отримали по 10 комп`ютерів. Вручив їх учням голова обласної державної адміністрації Степан Барна 1 лютого під час робочої поїздки у Чортківський район.

«Наша стратегія єдина – створення належних умов для навчання учнів. Саме тому особлива увага області до галузі освіти. У 2016 році Тернопільська область отримала 747 комп'ютерів, і ми не плануємо зупинятися на досягнутому. Це і підтримка опорних шкіл, і забезпечення їх класами фізики і хімії, і придбання шільних автобусів та багато іншого. Ми робимо ті кроки, які допомагають людям відчути реальні зміни і будемо продовжувати роботу у цьому напрямку і надалі», - зазначив Степан Барна.

Комп'ютери надійшли у рамках співпраці Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки. Також Міністерством освіти і науки України було закуплено та встановлено на комп'ютерах ліцензійне програмне забезпечення – операційна система, пакет офісних програмних засобів Microsoft Office Professional та антивірусне програмне забезпечення.

Крім того, очільник краю ознайомився з матеріально-технічною базою навчальних закладів.

Як розповів директор Ягільницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Андрій Зайло, у закладі утеплили фасад, замінили всі дерев`яні вікна і двері на металопластикові; оздобили фасад. Загальна вартість робіт – 1 млн. 274 тис. 660 грн. з Державного фонду регіонального розвитку та 224 тисячі – з місцевого бюджету.

У школі с. Нагірянка капітальні ремонти не проводилися давно. Заклад потребує заміни вікон на металопластикові. Степан Барна запевнив керівництво закладу, що влада області готова підтримати добрі ініціативи, які мають на меті покращення умов для навчання дітей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кубок України з важкої ...
Наступна новина: Судитимуть ...

КОМЕНТАРІ