Як вибрати проект будинку перед будівництвом

Як вибрати проект будинку перед будівництвом

03.02.17 16:43 0 1112

Наближається весна, а з нею розпочнеться будівельний сезон. Той, хто планував будівництво в цьому році, вже напевно виконав величезну підготовчу роботу і готовий вступити в трудомісткий але захоплюючий процес зведення власного будинку. А як же бути тим, у кого є бажання і можливості, але не знає з чого почати? Для вас ми підготували короткий екскурс підготовки до будівельного процесу з упором на підбір проекту будинку.

Отже, підготовка включає наступні етапи:

  • Придбання та оформлення у власність земельної ділянки. Якщо у вас вже є ділянка, і він вам подобатися і підходить - це дуже добре, єдине, ділянка повинна мати цільове призначення "під будівництво та обслуговування житлового будинку";

  • Достовірно дізнатися вартість і терміни підключення до ділянки таких інженерних комунікацій як електрику, газ, вода, каналізація;

  • Виконати інженерні вишукування і винести межі земельної ділянки в натуру;

  • Купити або розробити проект будинку і пройти всі будівельні узгодження. Цей етап найважливіший з перерахованих, оскільки ціна зробленої помилки при проектуванні будинку може бути дуже висока.

Далі що вам потрібно, так це визначитися з підрядником проектних і будівельних робіт. Підрядником може бути всього одна компанія, добре виконує ці роботи або дві різні, які заслужили довіру і мають позитивні відгуки. Визначившись, ви починаєте творити образ свого майбутнього будинку.

Найпростіший спосіб - це купити готовий типовий проект. Хоча такий проект має невисоку вартість, потрібно переконатися, що будівництво за цим проектом можливо на вашій ділянці. В іншому випадку, проект потрібно буде адаптувати за додаткову вартість.

Якщо ви хочете оригінальності і неповторності, і ви готові трохи переплатити, то вам потрібно розглядати індивідуальні проекти будинків, які для вас розроблять професійні архітектори та інженери. Такі проекти включають всі побажання замовника і створюються з огляду на отримані раніше дані стану грунтів ділянки, грунтових вод і впливу навколишнього середовища.

У будь-якому випадку, хочете купити готовий або замовити приватний проект, вам доведеться давати відповіді на наступні питання: бажаний архітектурний стиль будинку, яка площа, скільки поверхів, який тип даху, буде мансарда або горище, бажаний матеріал для спорудження стін, наявність основних інженерних систем , наявність підвалу або гаража.

Цього мабуть достатньо щоб отримати проект і підійти впритул до початку будівництва будинку http://t-project.com.ua/uk/budivnictvo/. А далі вам потрібен надійний партнер, який допоможе побудувати будинок вашої мрії!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінничині 1 лютого 2017 ...
Наступна новина: Житомиряни долучаються до ...

КОМЕНТАРІ