ДАБІ передала Чернігову функції держархбудконтролю

ДАБІ передала Чернігову функції держархбудконтролю

05.02.17 12:38 0 519
Чернігів отримав нові містобудівні повноваження в рамках процесу децентралізації системи державного архітектурно-будівельного контролю. в Чернігівській міській раді був затверджений Акт спільної комісії про передачу новоствореному Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю міської ради права здійснення повноважень.

Акт підписали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та Голова державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

Після цього відбувся брифінг для представників ЗМІ.

- На у Чернігові утворений вже 55-й по Україні орган з питань здійснення повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місцевому рівні, та перший у цьому році, - сказав Голова ДАБК Олексій Кудрявцев. - Завтра вже управління ДАБК міської ради буде працювати. */blockquote

Загалом, за його словами, в Україні 18 обласних центрів охоплено реформою децентралізації у сфері архітектурно-будівельного контролю, й на вже 22% дозвільних документів у будівництві опрацьовується саме новоствореними органами держархбудконтролю. Тобто фактично вже кожне 4-те будівництво здійснюється під контролем місцевих органів. */blockquote

Владислав Атрошенко:

- Наше завдання – максимально спростити, здешевити та зменшити у часі всі бюрократичні процедури стосовно об'єктів, які зводяться в місті. Особливо це важливо для підтримки дрібного та середнього бізнесу в будівельній галузі. */blockquote

Перед підписанням документу Голова ДАБК ознайомився з матеріально-технічною базою нового контролюючого органу, який буде знаходитися у Новозаводській районній у місті Чернігові раді по вул. Івана Мазепи, 19. Саме сюди мешканці Чернігова зможуть звертатися з усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю.

Відтепер місто має повний цикл повноважень – від виділення земельної ділянки до приймання закінчених будівництвом об'єктів І-ІV категорій у експлуатацію, а також може здійснювати контроль та зупиняти самочинні будівництва.

Втім, будівельні об'єкти 5-ї категорії, тобто об'єкти підвищеного рівня небезпеки, як наприклад автозаправочні комплекси, залишаються під контролем Державної архітектурно-будівельної інспекції України, пояснила начальник управління Людмила Шкуріна.

У Чернігові відповідно до структури, затвердженої рішенням міської ради, в ДАБІ працюватиме 8 співробітників, на вже працює 5 посадових осіб. Після конкурсного відбору у міській раді 2 головних спеціалісти по роботі з єдиним реєстром України проходили обов'язкове навчання та складали тести у ДАБІ. Вони матимуть власну печатку і доступ до Єдиного реєстру України. Ці спеціалісти склали іспити з першого разу, про що згадав особисто Голова ДАБІ Олексій Кудрявцев та при цьому зазначив, що це дійсно професійні кадри, адже зазвичай тести в ДАБІ України складають по 3-4 рази.

Також Голова ДАБК разом з міським головою побували на об'єкті будівництва житлового комплексу в стадії завершення, який зводиться на вулиці Шевченка, 97. Голова ДАБК оцінив побачене будівництво як таке, де забудовник врахував усе, що необхідно в проекті забудови житлового комплексу: створення необхідної інфраструктури, паркінгу та ін.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ