В Луцьку підбили підсумки реалізації конкурсу громадських ініціатив у 2016 році

В Луцьку підбили підсумки реалізації конкурсу громадських ініціатив у 2016 році

05.02.17 21:00 0 627
Відбулося чергове засідання координаційної ради з реалізації Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька. Участь у засіданні взяли перший заступник міського голови Тарас Яковлев, секретар міської ради Юлія Вусенко, депутати міської ради Костянтин Петрочук, Майя Шостак, Віктор Ящук та Юрій Безпятко.

Розпочинаючи зустріч, Тарас Яковлев зауважив, що під час шньої зустрічі хочуть підвести підсумки проведення конкурсу громадських ініціатив у 2016 році і обговорити напрямки роботи на цей рік. Лучани проявили активність, запропоновано було багато проектів. У 2016 році конкурс пройшов добре, враховано прогалини, які виникли у 2015 році. Тарас Яковлев зазначив, що цьогоріч конкурс громадських ініціатив пройде ще краще, адже вже є досвід.

За його словами, переможцями стали 12 ініціатив. Вони стосувалися облаштування прибудинкових територій та територій дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, встановлення освітлення та систем відеонагляду, встановлення дитячих ігрових майданчиків, соціальної реабілітації інвалідів, благоуструю загальноміських територій та інші.

Також Сергій Омельчук зауважив, що на цей рік хочуть виокремити певні напрямки, аби лучани саме у такому форматі подавали пропозиції. Зокрема:

- Облаштування публічного простору міста (крім прибудинкових територій);

- Озеленення міста: висадка дерев, кущів, облаштування скверів та паркових зон, квітників, газонів тощо;

- Розробка веб-програм, сайтів, мобільних додатків, спрямованих на популяризацію міста, покращення інформованості населення тощо.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що ці напрямки будуть виставлені для обговорення, прийматимуться пропозиції та ідеї. Після цього, члени координаційної ради з реалізації Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька визначать формат роботи у 2017 році.

Секретар міської ради Юлія Вусенко підтримала ініціативу змінити трішки формат конкурсу. За її словами, варто справді робити акцент на облаштуванні загальноміських територій, реалізації проектів, спрямованих на популяризацію міста чи розвиток туризму.

Свої думки щодо цього висловили й громадські активісти Михайло Шелеп та Захар Ткачук.

Михайло Шелеп зазначив, що справді варто зосередитись на проектах, які зможуть побачити усі лучани і гості міста, а не мешканці окремого двору чи будинку. Як приклад, на його думку, було б цікаво реалізовувати проекти щодо розвитку і впорядкування скверів.

Він зауважив, що можливо проектів буде й небагато, але вони спрямоваватимуться на розвиток загальноміського простору.

У свою чергу, Захар Ткачук розповів, що є ідея реалізації спільно з Луцькою міською радою конкурсу кращих ідей щодо розвитку туристичної сфери обласного центру Волині. За його словами, на це буде залучено кошти із-за кордону у сумі 100-150 тисяч гривень. Таку ж суму планують виділити і з міського бюджету.

На завершення зустрічі Тарас Яковлев подякував усім за роботу та наголосив, що під час наступного засідання координаційної ради визначаться з форматом і термінами проведення конкурсу громадських ініціатив у 2017 році.

Про це повідомили у Луцькій міській раді

4g відеокамера https://intervision.ua/blog/4g-videokamera
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Волині ...
Наступна новина: У Луцьку-VІ-й міжнародний ...

КОМЕНТАРІ